Dominic Fritz, șah la Alin Nica: Nu vom vota propunerea PNL de...

Dominic Fritz, șah la Alin Nica: Nu vom vota propunerea PNL de viceprimar până nu avem pe hârtie și înțelegerea pentru consiliul județean

2
DISTRIBUIȚI

La doar câteva minute după ce Alin Nica a anunțat că PNL va vota ambii viceprimari în ședința de astăzi a consiliului local, Dominic Fritz a temperat avântul liderului liberal.

„Astăzi este ziua în care o să avem prima ședință a Consiliului Local, după cea festivă. Pe ordinea de zi o să fie votarea comisiilor, cei doi supleanți vor depune jurământul și o să votăm un viceprimar pentru Primăria Timișoara, eu după cum știți, l-am propus pe colegul meu, Ruben Lațcău, din Alianța USR PLUS. Îi rog pe toți consilierii locali să îl voteze în unanimitate, ca să trimitem un semnal că putem colabora în aceste vremuri grele. Din păcate, nu este închisă încă nico majoritate stabilă, nici în Consiliul Local și nici în Consiliul Județean, de aceea noi nu vom astăzi un al doilea viceprimar de la PNL.


Am luat la cunoștință că PNL o să-l propună pe Cosmin Tabără ca viceprimar, un coleg pe care-l respect și apreciez foarte mult și aștept să fie el al doilea viceprimar al Timișoarei. Din păcate, suntem într-o situație în care de peste o lună tot ce am vorbit s-a tot schimbat, PNL s-a tot răzgândit, așa că vrem să ne asigurăm de înțelegerea noastră, să avem un vicepreședinte USR PLUS la Consiliul Județean ca această înțelegere să fie respectată. De aceea, eu aștept să să semnăm acea înțelegere până la ora 5, dacă nu lăsăm acel loc de viceprimar liber până când avem o înțelegere în care putem să avem și noi încredere. Eu am auzit aceste zvonuri, că de fapt PNL la nivel de Consiliu Județean vrea să aștepte până după alegerile parlamentare, ca după aceea să facă o alianță cu Pro România. Eu nu știu dacă e adevărat, dar înțelegeți că sunt precaut în ceea ce privește aceste înțelegeri sub masă și tocmai de aceea vreau să mă asigur, dacă mergem împreună, că avem majoritate stabilă”, a declarat, astăzi, Dominic Fritz.

„De peste o lună mergeam pe ideea «Ein mann, ein Vort», dar încrederea mea s-a erodat în timp, am nevoie de asigurări în scris că vom avea și la județ un vicepreședinte”, a mai spus primarul german al Timișoarei.

Prima ședință a Consiliului Local Timișoara convocată de noul primar este programată astăzi, de la ora 17.00.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.