Expoziție de fotografie & mixed media, la Casa Tineretului din Timișoara

Expoziție de fotografie & mixed media, la Casa Tineretului din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

În ciuda situației nefavorabile impuse de pandemie, artistul Cristian Graure și colaboratorii săi de la Analogic s-au ambiționat să ducă la bun sfârșit expoziția personală de fotografie & mixed media intitulată „AFTER/Image”, în cadrul celei de-a VII-a ediții a Festivalului Internațional Analog Mania 2020, un nou concept de festival de artă analogică inițiat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), Ambulanța Culturală și Emil Kindlein, fondatorul Analog Mania.


Aceasta va fi deschisă duminică, 8 noiembrie, ora 18.00, la Casa Tineretului Timișoara. Accesul în spațiul expozițional se va face conform normelor în vigoare, cu un tur virtual al expozițiilor și tururi online, cu posibilitatea dialogării. Toate proiecțiile de film cu muzică live vor fi transmise online.

Seria lucrărilor personale expuse de Cristian Graure pe simezele galeriei reprezintă, după spusele artistului, „scenarii onirice introspective, fuziuni dintre formă și percepție, redate prin dialoguri vizuale parțial abstractizate, care modulează imaginea asociată cu emoția. Flexibilitatea în exprimare este redată prin formule – concepte asociate experienței și contextul spațio-temporal, care pot fi percepute ca externalizări vizuale ale organizării memoriei. Lucrările propun un itinerar vizual prin acorduri distanțate de coordonatele clasice ale reprezentărilor figurative, care prin fuziunea deliberată cu elementele grafice devin o pedanterie pustiită și țesută într-un orizont gol, dominate de un registru cromatic restrâns, ce conduc prin simbol către un spațiu al stărilor subiective”. Autorul fotografiilor a folosit un material „alterat” prin intervenții media și tehnici personalizate, cu ajutorul cărora a realizat un univers pseudo-real, reducând în mod metaforic conținutul efemer al imaginii la o imediată și tulburătoare „nemișcare” a reprezentării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.