Fabricio Martín Alva Delgado a devenit cetățean român: „Era o chestie de...

Fabricio Martín Alva Delgado a devenit cetățean român: „Era o chestie de hârtie doar… fiindcă oricum mă simțeam demult român“

0
DISTRIBUIȚI

De căteva zile, Fabricio Martín Alva Delgado este cetățean român. Cu acte. Cunoscut grație diverselor proiecte muzicale din Timișoara sub numele de Fabricio „El Latino”, artistul născut în 4 noiembrie 1986 în Chiclayo, un oraș aflat în nordul Republicii Peru, a ajuns în România cu exact 11 ani în urmă, pe data de 27 noiembrie 2009, iar primul contact cu țara noastră s-a lăsat cu un episod… de neuitat pentru el.

„Am venit ca student, aveam o viză de tipul D, pentru studii. Am avut câteva momente neplăcute cu exact 11 ani în urmă pe Aeroportul Otopeni, când am intrat în România. Uneori mă și amuz de acel moment. Vameșii de la la aeropot mă întrebau ce droguri am adus, spunând că «știm sigur că ai adus droguri». Asta fiindcă veneam din Peru, o țară care era renumită pentru acest fapt cu 15 – 20 de ani în urmă. A fost funny, dar până la urmă am trecut. A fost primul meu contact cu România, exact în data de 27 noiembrie 2009“, a povestit Fabricio.

Zilele trecute, „El Latino“ a primit certificatul de cetățenie română și a mers la București pentru a depune jurământul. Chiar dacă a fost vorba doar de „o hârtie“, artistul născut în Peru recunoaște că acest moment a fost unul special.

„Pe 19 noiembrie am primit certificatul de cetățenie română. Mi-am dorit de foarte mult să devin cetățean român și acest fapt înseamnă mult pentru mine.


Consider că m-am adaptat în societate demult. Era o chestie de hârtie doar… fiindcă oricum mă simțeam demult cetățean român. Acest fapt îmi va ușura viața în multe capitole… O să am și drepturi, nu numai obligații. O să am o voce …și dacă vreau poate o să-i pot reprezenta și pe alții“, spune artistul.

De-a lungul anilor, Fabricio a activat într-o serie de proiecte muzicale, punând bazele și unei formații care susținea recitaluri cu cover-uri la evenimente private. Din cauza vremurilor de pandemie, concertele live au fost anulate, dar printre proiectele lui de viitor se numără colaborări cu alți artiști.

„Ținând cont de condițiile actuale și de faptul că tot ce înseamnă live s-a mutat până în 2021, am de gând să fac niște colaborări cu alți artiști. Mare parte dintre aceștia sunt DJ. Chiar săptămâna viitoare va apărea un single nou în care am colaborat cu Sean Norvis. Pe de altă parte cochetez cu DJ-iala și tot ce înseamnă producție muzicală…remixuri și așa mai departe… dar aș vrea să le duc la un alt nivel… împreună cu percuție live“, a spus româno-peruanul.

Fabricio provine dintr-o familie în care a experimentat bongos-urile încă de la vârsta de patru anișori, și în adolescență a încercat să cânte muzică influențat fiind de trupe ca Green Day, Blink 182 sau Offspring. După ce a ajuns la Timișoara a susținut o sumedenie de recitaluri atât în cadrul unor petreceri cu muzică electronică, alături de DJ, cât și în diverse „combinații“ cu muzicieni locali, iar singurul inconvenient pe care proaspătul cetățean român îl simte „acasă“ este faptul că iernile noastre sunt friguroase.

„Mă simt foarte fericit că sunt român și singurul lucru ce nu-mi place… este vremea. Venind dintr-o țară în care iarna sunt temperaturi de plus 17 grade… aici e frig. Asta e partea cea mai nasoală. În rest nu pot să zic nimic. Îmi place că România e o țară sigură unde poți să trăiești liniștit față de alte țări. Mulți de aici nu apreciează România și se tot plâng. De fapt ei nu știu cum e în alte locuri sau în America Latină în general. Lumea nu știe că aici e bine. Și chiar e bine… pentru mine, cel puțin“, a mai spus Fabricio Martín Alva Delgado.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.