Festivalul de folk „Te salut generație-n blugi!”, ediție online. Înscrierea este deschisă...

Festivalul de folk „Te salut generație-n blugi!”, ediție online. Înscrierea este deschisă pentru elevi

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a VIII-a ediție a tradiționalului festival de folk intitulat „Te salut generație-n blugi!” din Valea Jiului  se va desfășura, în acest an, online sub forma unui festival-concurs național. Cei care doresc să participe la concursul de folk se pot înscrie până în data de 1 decembrie, completând un formular de înscriere care poate fi descărcat de pe pagina de Facebook a festivalului și va fi transmis organizatorilor pe adresa de mail generatianblugi@gmail.com împreună cu o înregistrare video de bună calitate, care să conțină două melodii interpretate de concurent, și o scurtă prezentare a acestuia.

La concurs pot participa elevi de toate vârstele pasionați de muzica folk și poezia lui Adrian Păunescu, în memoria căruia s-a născut acest festival.


Interpretările pot fi individuale sau în grup iar categoriile de concurs vor fi diferențiate pe ciclurile de învățământ – primar, gimnazial și liceal. Înregistrarea trebuie să fie făcută în perioada de desfășurare a concursului, cu excepția interpretărilor de grup, pentru care se acceptă și filmări mai vechi, pentru a nu se încălca regulile de distanțare. Participanții se vor acompania singuri, la chitară sau alte instrumente specifice muzicii folk, iar compozițiile proprii constituie un criteriu de departajare important.

Un juriu va evalua înrgistrările trimise, iar câștigătorii vor fi anunțați în data de 5 decembrie. Vor fi acordate trei premii, iar din acest an, și un premiu de popularitate, pe baza impactului unei interpretări în mediul online. Detalii suplimentare sunt publicate pe pagina de Facebook a festivalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.