Festivalul de tinere talente „Rock în Giroc“ și-a desemnat premianții

Festivalul de tinere talente „Rock în Giroc“ și-a desemnat premianții

1
DISTRIBUIȚI

Casa Tineretului a fost ieri gazda festivității de premiere a concursului „Rock în Giroc“ o inițiativă mai mult decât lăudabilă care își propune să pună în valoare tinerele talente muzicale. Concursul aflat la prima ediție a fost organizat de o echipă inimoasă a Liceului Teoretic „David Voniga” din Giroc, iar din juriul acestui concurs au făcut parte și binecunoscuții muzicieni Vlady Cnejevici și Mircea Baniciu.

Vlady Cnejevici (stânga) și Sergiu Simionese au făcut parte din juriul concursului Rock în Giroc

„În urmă cu câțiva ani am văzut pe Internet un festival similar organizat de un liceu din Cluj și de acolo m-am inspirat.


Am avut parte de sprijin de la colegii mei, din partea Inspectoratul ui Școlar Timiș prin reprezentantul Ladislau Domolki, Primăria din Giroc și Consiliul Județean Timiș. Primul pas a fost să înregistrăm acest festival la nivel județean, l-am făcut public pe site-ul inspectoratului județean și așa au aflat toate școlile din județul Timiș. Prin intermediul profesorilor a ajuns la urechile copiilor. Am fost foarte bucuroși fiindcă la această primă ediție s-au înscris 43 de copii din județ. Am avut categorie pentru ciclul primar (6 – 10 ani), ciclul gimnazial (11 – 14 ani) și ciclul liceal (15 – 18 ani). Pe lângă piesele din repertoriul internațional am avut plăcuta surpriză să constatăm că unii concurenți au venit la acest concurs cu piese proprii. Din juriu au făcut parte Mircea Baniciu, Vlady Cnejevici, reprezentantul Inspectoratului Școlar Timiș, directorul școlii noastre Mihaela Pascu și Sergiu Simionese redactor Radio Vest. Cu siguranță vor exista și ediții viitoare fiindcă ne dorim ca acest festival  să prindă rădăcini la noi în Giroc. Dorința noastră a fost ca acest festival să se țină în curtea liceului nostru, iar la edițiile viitoare acest lucru sigur se va întâmpla“, ne-a declarat Daniela Simionese, coordonatoarea proiectului Rock în Giroc.

Pe lângă premiile aferente fiecărei categorii, organizatorii Rock în Giroc au acordat și o sumedenie de mențiuni de participare, astfel încât toți cei care s-au înscris la această primă ediție a concursului s-au ales cu o amintire memorabilă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.