Festivalul Internațional de muzică clasică „George Enescu” va fi mutat la Timișoara...

Festivalul Internațional de muzică clasică „George Enescu” va fi mutat la Timișoara în 2023

0
DISTRIBUIȚI

Cel mai important festival de muzică clasică din România, care are loc de obicei la Ateneul Român din București, va fi mutat pentru o ediție la Timișoara.

„Aflat în vizită în județul Timiș, Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu m-a asigurat astăzi, că în 2023 – anul Capitalei Europene a Culturii, prestigiosul festival de muzică «George Enescu» va avea loc în Timișoara.


Este încă o dovadă a faptului că reședința noastră de județ este un spațiu cultural recunoscut. Avem la dispoziție aproximativ 2 ani să pregătim cu investiții, viziune și sprijin guvernamental, un adevărat regal al spiritului cultural timișean”, a transmis Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Prima ediție a Festivalului „George Enescu” a avut loc în 1958, printre personalitățile care au participat numărându-se și celebrul violonist Yehudi Menuhin. De-a lungul anilor, la festivalul organizat la Ateneul Român și la Sala Radio au participat orchestre și muzicieni de mare prestigiu, precum Filarmonica din Viena, dirijată de Herbert von Karajan, Filarmonica din Stockholm, dirijată de Sergiu Celibidache sau Filarmonica din Londra, dirijată de Sir John Barbirolli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.