Grefierii acuză că Ministerul Justiției nu ia măsuri și transformă instanțele în...

Grefierii acuză că Ministerul Justiției nu ia măsuri și transformă instanțele în focare de infecție. Ce măsuri urgente solicită

2
DISTRIBUIȚI

Sindicatul Național al Grefei Judiciare Dicasterial Timișoara, afiliat la Federația PUBLISIND, a cerut Ministerului Justiției, ieri, prin intermediul unui comunicat, să ia măsuri pentru a opri răspândirea coronavirusului în instanțe și parchete. ”Pe măsură ce salariații continuă să se prezinte la locul de muncă, factorii decidenți nu reușesc să identifice resursele necesare pentru implementarea măsurilor adecvate de protecție împotriva răspândirii virusului”, susține Cătălin Trăistaru, președintele sindicatului.

Sindicaliștii acuză faptul că ”măsurile de sănătate și securitate în muncă ar trebui să fie specifice fiecărei instituții din cadrul Ministerului Justiției și ar trebui elaborate ca răspuns la evaluarea riscurilor, însă acest lucru nu se întâmplă întrucât ministrul justiției Cătălin Predoiu se odihnește la locul de muncă, iar angajatorii din Justiție au ales să închidă ochii și să asiste neputincioși la răspândirea masivă a virusului.


(…)Imposibilitatea identificării celor infectați și mai ales absența testării a generat contaminarea de-a valma a salariaților și deschiderea unor adevărate focare de răspândire a virusului Covid 19 în orașe precum București, Bacău, Iași, Ploiești, Timișoara, Sibiu, Cluj Napoca, Oradea”.

Grefierii au solicitat ” ca la nivelul fiecărei Direcții de sănătate publică să se stabilească o procedură pentru ca întregul personal care desfășoară program cu publicul să fie testat cu teste antigen, încă de la primele simptome”. Pentru că noile prevederi fiscale permit decontarea sumelor folosite pentru testarea angajaților, sindicaliștii au cerut Ministerului Justiției ”emiterea unei circulare către toți angajații din cadrul Autorității judecătorești pentru a demara procedurile de testare a angajaților prin intermediul D.S.P.-urilor sau de a deconta contravaloarea testelor efectuate în privat de salariați din banii proprii. Măsura este una de prevenire a răspândirii virusului și de contaminare a întregului personal, care dacă nu va fi luată va conduce, gradual, la suspendarea activității în toate instanțele și parchetele din țară”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.