Guvernul a majorat plafonul pentru acordarea ajutorului de încălzire

Guvernul a majorat plafonul pentru acordarea ajutorului de încălzire

0
DISTRIBUIȚI

Guvernul a majorat, în ședința de vineri seara, plafonul pentru acordarea ajutoarelor de încălzire, de la 750 la 800 de lei, a anunțat Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului.

Guvernul a aprobat vineri seara modificarea Ordonanței 70 din 2011 privind unele măsuri de protecție socială în perioada sezonului rece.

Plafonul maxim al veniturilor până la care se acorda până acum acest beneficiu social era de 750 lei în cazul persoanelor care se îşi încălzesc locuinţele cu gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri şi puţin peste 786 lei/persoană în cazul familiilor care folosesc energie termică în sistem centralizat.

„După majorarea pensiilor realizată de Guvernul Orban în luna septembrie, inclusiv prin majorarea pensiei sociale minime până la 800 de lei, este nevoie de modificarea acestui act normativ pentru a crește plafonul pentru persoanele care realizează venituri minime și care beneficiază în această perioadă de un ajutor de încălzire.


Astfel, Guvernul a majorat plafonul veniturilor minime pentru persoanele care beneficiază de ajutor de încălzire de la 750 la 800 de lei”, a declarat Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului.

Acesta susține că prin această ordonanță vor putea beneficia de măsuri de protecție socială pe parcursul iernii și persoanele ale căror venituri au crescut în ultima perioadă.

La acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei se iau în considerare atât veniturile persoanei singure/familiei, după caz, cât şi bunurile deţinute de acestea, până la un prag maxim al veniturilor/persoană.

 

Sursa: TVR

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.