Interlopul Radu Novac, zis „Jack”, din gruparea Boncu, ridicat de DIICOT într-un...

Interlopul Radu Novac, zis „Jack”, din gruparea Boncu, ridicat de DIICOT într-un dosar de trafic de migranți UPDATE Ce au descoperit oamenii legii chiar în timpul operațiunii VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

Un cunoscut interlop din Timișoara a fost ridicat, în această dimineață, într-o operațiune a DIICOT Timișoara și a polițiștilor de la „Crimă Organizată” care a vizat anihilarea unei grupări de trafic de migranți care acționa în vestul țării.

Investigațiile au scos la iveală faptul că liderul grupării, care era în București, coordona transportul de migranți în România, asigurându-le tranzitul spre Ungaria. O parte dintre „clienții” rețelei erau adunați în zona Bucureștiului, iar apoi transportați spre județul Timiș, unde erau cazați în case din zona rurală – Cernăteaz, Bencecu de Sus sau Carani. În alte situații, migranți care au intrat în România din Serbia erau adunați în zona de pădure de lângă localitatea Traian Vuia. Odată preluați de călăuze, migranții erau transportați spre granița cu Ungaria din județele Arad sau Bihor, iar de aici treceau peste câmp spre vestul Europei. În alte cazuri, migranții au fost duși de grupare în parcări de unde erau preluați de TIR-uri pentru a fi scoși din țară. Transportatorii aveau obligația ca la debarcare să-i filmeze pe migranți și să trimită imaginile, ca dovadă a îndeplinirii misiunii primite de la organizatori.

Din august și până acum, anchetatorii au monitorizat nu mai puțin de 15 transporturi, în care au fost transportați peste 300 de migranți.


Printre cei implicați în această amplă operațiune se afla și Radu Novac, zis „Jack”, cel pe care liderul interlop Lucian Boncu l-a „sifonat” la București într-un dosar de trafic internațional de cocaină.  Novac nu a lipsit nici de la chefurile unde participa Ioan Nasleu, omul de încredere al fostului primar Nicolae Robu. „Jack” este acum sub control judiciar în dosarul de trafic de cocaină al grupării Boncu. În această dimineață, polițiștii de la „Crimă Organizată” însoțiți de trupele speciale ale Jandarmeriei au descins la locuința acestuia și în alte 13 locații din Timiș și București. Perchezițiile sunt în plină desfășurare, iar suspecții urmează să fie aduși pentru audieri la sediul DIICOT Timișoara.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Polițiștii de la Crimă Organizată au reușit să îi prindă în flagrant pe unii dintre membrii grupării, în timp ce transportau 20 de migranți. Cu ajutorul polițiștilor din Lugoj, au fost oprite o camionetă și o mașină care avea rol de antemergător. În camionetă au fost găsitți 20 de migranți pe care gruparea urma să-i aducă în Timiș, și de aici mai departe spre granița cu Ungaria.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.