Iohannis despre reîntoarcerea elevilor la școală: Condițiile de siguranță nu pot fi...

Iohannis despre reîntoarcerea elevilor la școală: Condițiile de siguranță nu pot fi nici create, nici garantate

0
DISTRIBUIȚI

elevi

Elevii și părinții pierd mult prin faptul că orele nu se pot desfășura la clasă, a declarat, astăzi, președintele Klaus Iohannis. El spune că întoarcerea elevilor la școală se va putea face atunci când vor putea fi asigurate condiții ca ei să fie în siguranță, ceea ce, în prezent, nu este cazul.

Iohannis a spus, într-o conferință de presă, că recomandările OMS privind cursurile față în față trebuie citite până la capăt.


Astfel, spune președintele, este recomandat ca elevii să meargă la școală dacă pot fi asigurate măsurile ca ei să fie în siguranță.

„Cert este că elevii și părinții pierd mult prin faptul că nu se pot desfășura orele fizic, la clasă. Însă aceste recomandări trebuie citite până la capăt. Sigur, recomandările sunt să meargă elevii la școală atunci când pot fi asigurate măsurile care îi țin în siguranță. Deci atunci când este posibil să meargă în condiții de siguranță. În condițiile în care la noi în țară rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi nici create, nici garantate și pentru a proteja și copiii, și familiile lor, din păcate este necesar să se facă învățământ online”, a spus Iohannis.

Președintele a precizat că elevii se pot întoarce cu atât mai repede la școală, cu cât măsurile de protecție sunt respectate de către toți cetățenii.

„Este o ecuație destul de simplă, ușor de înțeles. Știu că nu este întotdeauna ușor de respectat, dar va garantez: merită”, a mai spus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.