Joel Benson, doctorul muzician din Timișoara, pregătește un material discografic cu teme...

Joel Benson, doctorul muzician din Timișoara, pregătește un material discografic cu teme inspirate din Biblie

0
DISTRIBUIȚI

Născut în oraşul indian Bangalore, Joel Benson, muzicianul care în vremurile de dinainte de pandemie a încântat urechile celor care savurează recitalurile în care melodii celebre sunt interpretate într-o manieră proprie, pregătește un material sonor croit pe baza pasiunii sale pentru sound-urile specifice coloanelor sonore ale unor producții de film.

„Fiecare muzician încearcă să-și găsească o definiție, să explice ce vrea să zică cu arta lui. La începutul acestui an am văzut un documentar despre Quincy Jones, unde explica de ce s-a apucat de film scores.  Încercând să mă definesc ca artist, am studiat partea de muzică a filmelor și am început să studiez atent cariera lui Hans Zimmer, un compozitor extraordinar. Inițial am vrut să mă însriu într-o competiție pentru coloana sonoră a serialului West World, dar am aflat că pentru a participa la semenea concursuri e indicat să ai un portofoliu de piese scoase pentru acest gen de muzică.


Așa că m-am pus pe treabă și am realizat aproape 14 piese… dar nu am reușit să termin niciuna”, a spus Benson.

Artistul indian care s-a stabilit cu 18 ani în urmă în Timișoara și care a absolvit Facultatea de Medicină provine dintr-o familie creștină și a învățat să cânte la mai multe instrumente ca autodidact. La începutul acestui an a lansat, alături de colegii din „Benson & the Mixtapes”, prima compoziție proprie care poartă numele de „Magical”.

„Cumva prin câteva semne magice, mi-a venit ideea să realizez un album cu piese instrumentale. Am fost inspirat de parabolele lui Isus și am început să învăț… cum se mixează, cum se masterizează o piesă… ca să pot face de la A la Z o piesă. Inclusiv partea de video. Am lansat deja patru piese din acest album, fiecare dintre ele având legătură cu ceva ce am citit în Biblie. Următoarea piesă la care lucrez este o orchestrare a unui sentiment de tristețe. Acum doi ani, în luna octombrie, mama mea a murit în urma unui infarct. De atunci, o parte din mine s-a închis. Acum simt nevoia să eliberez acea parte. Piesa se va chema Baby J, care a fost numele mamei mele”, a mai spus doctorul muzician.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.