László Farkas despre concertele online: „Singura variantă ca artiștii și muzicienii să...

László Farkas despre concertele online: „Singura variantă ca artiștii și muzicienii să se facă auziți, să aibă ceva activitate și motivație, în aceste vremuri ciudate“

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Adrian Mociulschi

Următorul concert inclus în cadrul evenimentelor incluse în cadrul proiectului Scena din Cartier îi va aduce în fața melomanilor la sfârșitul acestei săptămâni pe membrii formației timișorene Leslie Wolf & The Groovemakers.

Scena din cartier este un proiect de intervenție locală dedicat sectorului muzical independent din Timișoara. Publicul poate vota scena din cartierul lor, unde poate avea loc unul din concertele susținute de muzicienii timișoreni. Cu toate că intervențiile au fost gândite inițial ca evenimente offline cu participare din partea publicului, din cauza noilor restricții generate de pandemie acestea sunt difuzate online. Concertul formației care îl are în prim plan pe fondatorul formației Quo Vadis, László Farkas, va avea loc sâmbătă 21 noiembrie de la ora 19 în cartierul timișorean Ciarda Roșie și va fi transmis online.

Prima colaborare a muzicianului timișorean alături de Horațiu Silași și Gabriel Bot s-a derulat în 2012 în cadrul proiectului Bluesnation, nume care a susținut un concert și în cadrul festivalului Bluzău.


Doi ani mai târziu, László Farkas înființează alături de Silviu Deda și Andrei Giulvezan trio-ul de blues-rock cu elemente funk Leslie Wolf & The Groovemakers, Leslie Wolf fiind traducerea numelui său în engleză. După o pauză de 3 ani, repornește activitatea acestui band, tot în formulă de trio, împreună cu Gabriel și Horațiu. Prima apariție concertistică în această formulă a fost anul acesta la festivalul „Izolart”, urmată de „Tușnad Gastro Blues”, în luna septembrie.

„Apreciez această inițiativă de a transmite concerte on line, este singura variantă, ca artiștii, muzicienii să se facă auziți, să aibă ceva activitate și motivație, în aceste vremuri ciudate, nemai trăite până acum. Am avut ocazia și cu prima formulă, și am cu actuala componență, să cânt cu muzicieni tineri și talentați, care ridică nivelul prestației muzicale al grupului. În programul concertului care va avea loc sâmbătă am inclus două piese compuse de trioul Cream, o piesă Stevie Ray Vaughan, una de la Allman Brothers, un tribut Muddy Waters (Paul Rodgers) și un tribut Albert King (Webber/Cobb/Goodmann) și compoziția noastră proprie, Groove making song“, ne-a declarat Laszlo Farkas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.