Lege promulgată: 3 iunie, Ziua națională a bicicletei

Lege promulgată: 3 iunie, Ziua națională a bicicletei

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1662110040">

Ziua de 3 iunie devine oficial Ziua națională a bicicletei, după ce, vineri, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea inițiată de 21 de senatori și deputați UDMR.

„Se declară ziua de 3 iunie – Ziua naţională a bicicletei. Ziua naţională a bicicletei poate fi marcată de către autorităţile publice centrale şi locale, de către societatea civilă şi persoane fizice şi juridice, prin organizarea şi/sau participarea la programe şi manifestări educative, de voluntariat, cu caracter social sau sportiv, consacrate informării şi conştientizării beneficiilor oferite de mersul pe bicicletă”, prevede legea promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Potrivit acesteia, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot acorda sprijin logistic şi pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării şi derulării în bune condiţii a manifestărilor, în limita alocaţiilor bugetare aprobate.

Legea, adoptată pe 3 noiembrie de Camera Deputaților cu 242 de voturi „pentru”, unul „contra” și 27 de abțineri, a fost inițiată de parlamentari ai UDMR.

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat, la 12 aprilie 2018, o rezoluţie în cadrul celei de-a 72-a sesiuni ordinare de la New York, prin care se sărbătoreşte la 3 iunie, în toată lumea, Ziua mondială a bicicletei.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.