Liderul PNL Timiș a anunțat încheierea negocierilor cu USR PLUS pentru funcțiile...

Liderul PNL Timiș a anunțat încheierea negocierilor cu USR PLUS pentru funcțiile de viceprimari ai Timișoarei și vicepreședinți ai CJT. Ce nu au putut obține liberalii

0
DISTRIBUIȚI

Liderul interimar al PNL, Alin Nica, a declarat luni seara la emisiunea Pressalert LIVE că negocierile cu USR PLSU sunt practic încheiate pe fond, restul fiind detalii care vor fi stabilite de comun acord, dar decizia privind încheierea acordului urmează să fie anunțată de ambele tabere.

„Faptul că momentan nu sunt validați toți consilierii locali și județeni nici din punct de vedere legal nu putem să alegem vicepreședinții și viceprimarii. Mai durează cel puțin o săptămână până când vom putea face acest lucru, așa că mai avem timp suficient să punem la punct toate detaliile. Vom discuta despre comisiile de specialitate în ambele foruri deliberative și mai sunt și alte lucruri pe care noi trebuie să le stabilim”, a declarat Nica. Liberalul Cosmin Tabără, cel pe care Nica îl vrea viceprimar, nu a fost fost validat, încă, în funcția de consilier local.


De asemenea, mai sunt consilieri județeni care trebuie validați de instanță după ce mai mulți aleși s-au retras de pe liste.

Președintele interimar al PNL Timiș a confirmat că s-a trecut peste blocajul din  ultimele zile provocat de solicitarea ca liberalii să aibă ambii vicepreședinți ai CJT sau dacă au unul, cei de la  USR să vină cu altă variantă decât președintele filialei, Cristian Moș. Aceste variante au fost respinse de uesriști.

Președintele CJT a mai precizat că amânarea negocierilor a fost doar o chestiune de temporizare pentru a avea siguranța unui parteneriat loial.

„Legat de viceprimari și vicepreședinți ne-am înțeles încă dinainte de conferința de presă, atunci când cei de la USR au părăsit sala de negociere. Mărul discordiei a fost, așa cum am spus și atunci, atacurile nejustificate la adresa noastră din partea unor membri USR și de aceea am cerut această temporizare în negocieri până când vom avea dovada bunei credințe a partenerilor. Evident că fiind în campanie electorală lucrurile astea sunt mai greu de gestionat de ambele părți. Cu stăruință și înțelepciune eu cred că le putem rezolva astfel încât drumul nostru comun în următorii patru ani să nu fie viciat de dispute de moment”, a spus Nica.

Negociatorii din partea PNL sunt Dan Diaconu pentru Primăria Timișoara și Alin Nica pentru Consiliul Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.