Candidata PMP Timiș la Senat, îngrijorată de efectul USR asupra „valorilor tradiționale”....

Candidata PMP Timiș la Senat, îngrijorată de efectul USR asupra „valorilor tradiționale”. Ce proiecte vrea să promoveze în Parlament

2
DISTRIBUIȚI

Ligia Dugulescu urmează tradiția familiei și candidează din partea PMP Timiș pentru un loc în Senatul României. „Întotdeauna m-a interesat ce se întâmplă în domeniul politic, dar nu m-am așteptat să intru și eu, mai ales în acest an, este o surpriză și pentru mine. Dar primind această invitație, am considerat că vine de la Dumnezeu această șansă, nu m-am dus la niciun partid, n-am căutat lucrul acesta. Cred în valorile pe care PMP-ul le are în promovarea creștin-democrației în România, și de aceea m-am alăturat. Inițial nu mi s-a propus să fiu pe liste, eu am considerat că pot să intru în echipă pentru a ajuta la clădirea acestui partid. La alegerile din 2016 l-am ajutat pe fratele meu, care a candidat la Primăria Timișoara”, a spus Ligia Dugulescu în emisiunea PRESSALERT LIVE.

„Am crescut în Hațeg, într-o familie de credincioși. Știu ce a însemnat perioada comunistă, când tata a fost persecutat pentru credința lui. Mama mea, care era profesoară de rusă-română nu a putut să aibă un loc de muncă în acea perioadă, pentru că nu a semnat renunțarea la credință. Ne-am bucurat enorm de libertatea care a venit odată cu schimbarea din 1989, dar așa cum observăm în ultimii ani, libertatea nu aduce doar lucruri bune, aduce și foarte multe lucruri care pot să pericliteze libertatea câștigată. Cred că e important ca întotdeauna să avem voci care să fie neobosite în a transmite mesajul și a proteja aceste valori în care poporul român crede. Poporul român și în vremea comunistă se declara un popor creștin, peste 80% ortodox. Ni se pare foarte important să apărăm libertatea religioasă, libertatea de conștiință, de exprimare. Sunt vremuri în care parcă se îngrădesc tot mai mult aceste drepturi”, este de părere candidata PMP.

Munca în domeniul asistenței sociale este unul dintre motivele care au determinat-o să facă pasul spre politică. „Foarte mult mă interesează domeniul social, pentru că în acest domeniu am activat în ultimii 20 de ani. Cred că sunt multe lucruri care se pot face pentru a venit în sprijinul ONG-urilor, dar și pentru a găsi proiecte noi prin care să preveni abandonul școlar, să prevenim abandonul copiilor, pentru că sunt multe familii care n-ar ajunge să abandoneze copii dacă s-ar interveni la timp cu soluții. De asemenea, ne dorim să îmbunătățim viața persoanelor cu dizabilități, Raluca Popescu este în echipa noastră, ea a fost consilier local, este o prietenă dragă și o voce extraordinară pentru a reprezenta oamenii cu dizabilități. Deci în domeniul social mi-ar plăcea să facem prevenție foarte multă. Prevenție de abandon al copiilor, de abandon școlar, facilități bune pentru persoanele cu dezabilități. România trebuie regândită și din acest punct de vedere, al mobilității pentru ei”, a explicat Ligia Dugulescu.

Provenită dintr-o familie profund religioasă, Ligia Dugulescu este îngrijorată și de propunerea introducerii unei ore de educație sexuală în școli. „Pe partea de educație este foarte important să ne asigurăm că copiii noștri își vor păstra inocența și nu vor avea în școală introduse anumite lecții și manuale care le-ar putea distruge efectiv sănătatea din toate punctele de vedere. Pentru că mi se pare că un copil pe care-l confuzezi de la o vârstă mică, și nu mai știe clar ce e permis și ce nu, ce-i bine și ce-i rău, are șanse mari să fie afectat în anii de creștere. Sunt împotriva a ceea ce se numește educație sexuală și sunt împotriva faptului că părinții n-ar trebui să știe ce li se predă copiilor. Acum această lege nu a fost trecută, deci suntem OK pe moment. Vrem să rămânem conservatori, să rămânem la valorile normale ale familiei, la învățătura biblică, pentru că noi credem în Dumnezeu și în Scriptură. Și mi se pare că dacă pentru cei care au alte puncte de vedere e normal să ne ceară nouă să ne schimbă perspective, noi ar trebui să acceptăm că ceea ce credem noi este relativ, dar ceea ce dânșii cred este o constantă, sau o normalitate.


Eu nu am o problemă cu absolut nimeni, cred că fiecare poate să își aleagă în viață ce fel de trai vrea și ce crez vrea, eu sunt foarte deschisă. E indicat să existe învățătură, să existe educație, e bine ca tinerii să știe ce înseamnă sexul, ce implică a rămâne însărcinată și a avea un copil la adolescență. E bine ca copiii noștri să fie învățați toate aceste lucruri, dar nu cred că în clasa a I-a, și nu cred că lucrurile care sunt în acele manuale au vreo legătură cu a ne pregăti copii pentru viață. Cred că e important ca părinții să știe exact ce se întâmplă la școală, și dacă sunt unii care nu se simt capabili să-și pregătească copii din acest punct de vedere, pentru perioada pubertății, să aibă opțiunea de a cere acel curs opțional”, a spus invitata emisiunii PRESSALERT LIVE.

„Totul pornește de la familie, ea trebuie susținută. Cred că ar trebui să găsim un sistem, cel puțin la sate, unde problema abandonului școlar este mare, ca primăriile să se implice în a cunoaște familiile care au nevoie de sprijin. De multe ori lipsa copiilor de la școală e cauzată de sărăcie, părinții nu-și permit să îi îmbrace sau să le cumpere manuale. Ideea aceea cu cornul și laptele poate a fost neesențială pentru unii copii de la oraș, dar pentru alții era tot ce mâncau în acea zi. E important ca cei mici să își dorească să meargă la școală. Acum e imposibil, pentru că totul este online, și cred că ne-a prins total nepregătiți această pandemie, pentru sistemul educațional din România”, a mai spus Ligia Dugulescu.

USR, una dintre noile formațiuni politice, care a căpătat amploare în ultimii ani, o îngrijorează pe candidata PMP. „USR e clar un curent nou, care am văzut că foarte mult atrage tinerii. Tinerii caută întotdeauna noul, ceva care nu a mai fost. Normal că în momentul în care ai politicieni tineri, mulți oameni din multinaționale și IT, clar tinerii sunt atrași acolo. Sunt promițători din punct de vedere al sloganurilor, dar cred că vor aduce cu ei și acest val de globalism care nu va fi bun pentru România. Ei sunt opusul conservatorismului pe care îl susțin eu. Cel mai mare pericol mi se pare restricționarea aceasta a dreptului de exprimare. În America, în ultimii ani, din cauza acestor drepturi pe care le cer, nu-i nicio problemă să le ceară, problema este când tu le impui celorlalți. Faptul că tu ai o părere despre ceva și nu mai poți să o exprimi pentru că nu mai este corect politic, în acel moment devii o țintă. Așa s-a întâmplat și în America. La început a fost doar ca să se prezinte, apoi ca să câștige acceptarea oamenilor. Dar de acolo se trece mai departe, la a impune anumite obligații asupra populației care are vederi diferite. Noi credem că am luptat o dată pentru libertate și e valabilă întotdeauna. Eu cred că fiecare libertate pe care o avem trebuie protejată foarte atent zi de zi, pentru că se poate pierde. Nu cred că face USR asta, acest lucru nu se întâmplă peste noapte, este un drum spre asta”, este de părere Ligia Dugulescu.

Aceasta este convinsă Dominic Fritz va face treabă bună, din punct de vedere al administrației, la Primăria Timișoara, însă a remarcat faptul că acesta a evitat subiectul „familiei tradiționale”. „E o parte lăsată afară din platforma lui. A fost întrebat și într-un interviu despre valorile tradiționale ale familiei, și a spus că se ocupă doar de lucrurile scrise în platformă. Deci deocamdată este un subiect care nu știm cum se va dezvolta, dar eu vreau să sper tot ce-i mai bun din partea lor. Eu nu-l cunosc personal, dar cred că pe partea administrativă va face treabă, am văzut deja cum se implică. Eu am respect pentru autorități, întotdeauna am avut, dar în același timp vreau să văd ce va urma în viitor”, a spus Dugulescu.

Întrebată de moderatorul emisiunii PRESSALERT LIVE, candidata PMP a spus că nu este neapărat împotriva uniunii dintre două persoane de același sex, dar se teme de ce urmează. „Problema nu e că doi oameni de același sex se căsătoresc, dar de acolo întotdeauna se vrea mai mult, nu se oprește acolo. Am observat cum a evoluat situația în America. Apoi ei vor vrea să adopte copii. De unde îi adoptă? Copiii aceia sunt bine sau nu sunt bine, că ei cresc într-o familie unde sunt deja confuzi. Sunt multe implicații, de aceea familia, cum Dumnezeu a lăsat-o, este făcută din bărbat și femeie, iar copilul sănătos crește într-o astfel de relație”, a mai spus Ligia Dugulescu.

2 COMENTARII

  1. Ba mai exploatati mult mizeria asta? Toata lumea se da crestina ca asa da bine. NU-i nimic, va vede Domnul ca va bateti jos si incercati sa prostiti lumea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.