Mai mulți irakieni și afgani, prinși în timp ce încercau să treacă...

Mai mulți irakieni și afgani, prinși în timp ce încercau să treacă granița de vest ascunși într-un microbuz și într-un TIR

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii de la punctele de frontieră Nădlac II și Vărșand, judeţul Arad, au prins 13 cetăţeni din Irak și Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un microbuz, respectiv într-un automarfar.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru control vineri seara, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 27 de ani, conducând un microbuz înmatriculat în Bulgaria.

În urma verificărilor făcute de polițiști, aceștia au găsit, ascunse într-un loc special amenajat între bancheta din spate și compartimentul marfă, opt persoane.


Este vorba de opt tineri cu vârste cuprinse între 19 și 27 de ani din Irak.

În aceeași seară, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, tot pe sensul de ieșire din țară, s-a prezentat un cetăţean român, care conducea un TIR, cu care, potrivit documentelor, transporta pal din România pentru o societate din Germania.

Şi în acest caz, poliţiştii au verificat mașina și au găsit cinci persoane ascunse în compartimentul marfă. Este vorba de doi tineri în vârstă de 21, respectiv 22 de ani, şi trei minori, cu vârste de 16 şi 17 ani, toți din Afganistan. La cercetări șoferul a declarat că nu știe cum au ajuns cele cinci persoane în mijlocul de transport.

Cei treisprezece cetățeni străini le-au spus polițiștilor că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Polițiștii de frontieră face cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei pentru cetățenii străini și de trafic de migranți pentru șoferul din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.