Măsuri mai dure în starea de alertă: școli în online, telemuncă, mască...

Măsuri mai dure în starea de alertă: școli în online, telemuncă, mască peste tot, firmele să decaleze programul

1
DISTRIBUIȚI

E nevoie de măsuri mai ferme, cele de până acum nu mai sunt suficiente, astfel că președintele Klaus Iohannis a spus, astăzi, în ziua cu aproape 10.000 de infectări, că școlile trebuie să treacă toate în online, angajații în telemuncă și acolo unde este posibil magazinele să fie închise la ora 21.00.

„Sunt necesare măsuri ferme, măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei.


(…) Școlile să treacă toate în online, angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă. Peste tot unde este posibil magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la ora 9:00 seara, circulația pe timpul nopții trebuie restricționată, petrecerile și cele publice și cele private trebuie interzise. Târgurile trebuie închise”, a spus președintele Klaus Iohannis, joi seara, când a prezidat ședința de Guvern.

Potrivit președintelui, se va impune portul măștii. Aceasta trebuie să devină obligatorie peste tot în țară în toate locurile publice și la toate locurile de muncă indiferent dacă vorbim de locuri publice din interior sau în exterior.

„Portul măștii trebuie generalizat și trebuie să fie obligatoriu iar firmele și autoritățile trebuie obligatoriu să decaleze programul de funcționare astfel încât și transportul public să funcționeze cu o încărcare mult mai mică, permițând în acest fel distanța suficientă”, a mai spus Iohannis.

România a doborât și joi recordul de noi infectări cu coronavirus. Sunt 9.714 cazuri noi în ultima zi și 121 decese, iar la terapie intensivă pacienții au depășit 1.000.

1 COMENTARIU

  1. esti un jeg, iohanis. un prost-gramada. te doare in p*la pe tine de abuzurile politiei retardatului de vela. infinit de cretine „masurile”. 98% din oameni hartuiti pe drum spre lucru. ne-am lamurit dupa doua luni de acest circ.

    „iar în cazul unui trend ascendent se vor lua alte măsuri pentru limitarea răspândirii COVID-19.” – deci o tinem asa ori la infinit, ori pana guvernul actual este eliminat. asa sa fie

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.