Migranți din Afganistan, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera...

Migranți din Afganistan, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera de vest, ascunși printre saci cu orez și semințe de floarea soarelui

0
DISTRIBUIȚI

Nouă cetăţeni din Afganistan au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecerea a Frontierei Nădlac II și I ascunşi în două automarfare încărcate cu seminţe de floarea soarelui, respectiv saci cu orez. Tinerii, solicitanţi de azil în România, au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, în două „echipe”, pentru a ajunge în state din vestul Europei.

„În data de 18.11.2020, în jurul orei 09.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 49 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, seminţe de floarea soarelui pe ruta Bulgaria – Germania. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul automarfarului au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, cinci persoane”, a transmis Poliția de Frontieră.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, trei minori, cu vârste cuprinse intre 15 şi 17 ani, şi doi adulţi în vârstă de 25 şi 28 de ani.

„O oră mai târziu, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 44 ani, care transporta în Italia saci cu orez.


Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport, descoperind în interiorul compartimentului marfă, patru cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 24 de ani”, mai spune comunicatul Poliției de Frontieră.

În ambele situaţii, tinerii, care sunt solicitanţi de azil în România, au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei. În cauze, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru șoferii celor două automarfare și tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cetățenii afgani, la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.