Ministerul Culturii va investi în extinderea fabricii de decoruri a Teatrului Național...

Ministerul Culturii va investi în extinderea fabricii de decoruri a Teatrului Național Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Aflat miercuri în vizită la Timișoara, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a fost să vadă Fabrica de decoruri, o investiție unică în România, deschisă în urmă cu opt ani și jumătate.


Într-o conferință de presă pe care ministrul a ținut-o alături de alți liberali, Alin Nica, președintele CJT, a anunțat ce sumă va aloca Ministerul Culturii pentru fabrica Teatrului Național din Timișoara.

„La Fabrica de Decoruri se vor demara în viitorul apropiat, în prima fază, investiții de 560.000 de lei pentru achiziționarea de echipamente strict necesare pentru diversificarea tipurilor de decoruri pe care cei de la Teatrul Național le fac aici în fabrică. Anul viitor suma va fi completată până la șase milioane de lei și urmează să se achiziționeze unele utilaje de mare anvergură asistate de calculator, care vor putea să debiteze diverse materiale, de la lemn, metal, polistiren, astfel încât fabrica noastră să fie unică la nivel național. De fapt, este unică la nivel național pentru că nu există în țară o fabrică de decoruri și care să furnizeze decoruri pentru toate instituțiile de cultură din țară și chiar din străinătate, care sunt interesate de aceste aspecte. Acest lucru nu este doar o investiție în sectorul cultural timișorean, dar și creează premisele unei lărgiri a activității și, practic, a creșterii numărului de angajați de acolo, având efecte economice în zona noastră”, a precizat Nica.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.