Ministrul Finanțelor anunță introducerea facturii electronice. Ce i-au cerut oamenii de afaceri...

Ministrul Finanțelor anunță introducerea facturii electronice. Ce i-au cerut oamenii de afaceri timișoreni

1
DISTRIBUIȚI

Factura electronică va elimina evaziunea fiscală și va aduce 20 de miliarde de lei la buget. În plus, e-factura va face mai simplă relația ANAF cu contribuabili, unde nu va mai fi coadă.

„Introducem e-facturare, o să fie, cred, în ședința de Guvern de săptămâna viitoare și asta înseamnă că vom derula anul viitor aceste facturi electronice. Am lucrat cu Ambasada Estoniei pentru că ei au o experiență bună pe tema asta să trecem Ministerul Finanțelor Publice și apoi ANAF la digitalizare în următorii doi ani. Estimările noastre arată că doar introducerea facturilor electronice înseamnă 2 puncte procentuale la PIB venituri, ceea ce înseamnă cam 20 de miliarde de lei doar prin introducerea acestui sistem și eliminarea evaziunii. Nu sunt adeptul creșterii taxelor, nu vom crește taxele. PNL nu va introduce taxe, orice spune propaganda plătită a socialiștilor. Am eliminat supraacciza la carburant, supraimpozitarea contractelor part-time, TVA defalcat”, a declarat, luni, ministrul de Finanțe.

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, s-a întâlnit luni dimineață cu membri ai Consiliului Consultativ Economic al CJ Timiș și cu președintele instituției, Alin Nica.

Florin Cîțu a abordat măsurile financiare impuse de criza sanitară, dar și modul în care va fi construit bugetul pentru anul viitor. În acest caz, oficialul a subliniat nevoia de predictibilitate, dar și de măsuri privind digitalizarea, care vor crește veniturile bugetare, dând ca exemplu introducerea facturilor electronice, inițiativă ce se estimează a aduce la buget un plus de 20 de miliarde de lei, echivalentul a aproximativ două procente din PIB.

Investitorii prezenți au ridicat, printre altele, probleme privind acordarea de sprijin în promovarea culturilor de biomasă, dar și în ceea ce privește activitatea de cadastru și sistemul de licitații publice, în special scurtarea termenelor de atribuire.


Au fost abordate și teme privind sistemul energetic național, poziția României privind salariul minim european, încurajarea companiilor care își plătesc la termen datoriile sau activitatea ANAF.

Consiliul Consultativ Economic, creat în jurul CJ Timiș, este un organism menit a facilita dialogul dintre administrația județeană și mediul de afaceri, pentru susținerea investițiilor private din Timiș, cât și identificarea de soluții la dificultățile cu care se confruntă companiile. Consiliul numără 17 membri, în cadrul acestuia fiind reprezentate organizații precum Clubul Economic German, Centrul de Afaceri Româno – Francez, Camera de Comerț Italiană, Uniunea Națională a Patronatelor cu Capital Privat din România sau Patronatul Național Român. De menționat este că în cadrul întâlnirii de astăzi cu ministrul Finanțelor, membrilor Consiliului Consultativ li s-au alăturat și alți oameni de afaceri din județ.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.