Nicolae Birău, candidat Pro România pentru Senat, despre deciziile autorităților privind pandemia:...

Nicolae Birău, candidat Pro România pentru Senat, despre deciziile autorităților privind pandemia: Un guvern rupt de realitate

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Birău, primarul localității timișene Variaș, dar și candidat Pro România pentru un loc în Senatul României consideră că cele mai recente restricții decise de guvern nu au logică.

„Ca de obicei, orice guvern care este rupt de realitate și încearcă să genereze niște legi, niște decizii care influențează milioane de oameni, dar o fac din niște birouri, atunci se întâmplă așa ceva. Nu înțeleg decizia în privința piețelor, doar dacă nu vor să distrugă acest segment. E o aberație, și cred că și-au dat seama și ei. Vorbeam cu primari PNL care erau uimiți și ei. Le e rușine cu ce face guvernul lor. Domnul președinte cred că nu prea face cumpărături din piețe și nu prea știe cum funcționează. Închidem piețele, dar lăsăm supermarket-urile. Nu putem să venim și să interzicem doar un segment care până la urmă asigură hrana populației. Și culmea, îngrâdim produsele românești, pentru că 90% sunt produse românești în piețe, pe când în supermarketuri e invers.


Acești mici producători care se duc în fiecare zi în piețe să știți că trăiesc din această muncă. Ce facem cu ei, își aruncă produsele? Au investit tot anul, au muncit, din asta trăiesc. Îi omorâm. Ce variantă le dăm? Nimic, spunem că ne pare rău”, a spus Birău în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE.

„În martie-aprilie ați văzut că s-au respectat toate normele impuse, iar asta se întâmplă și acum în piețe. Toată lumea poartă mască, mai e și în aer liber. Haideți să luăm exemplu o piață închisă din Timișoara, Iosefinul. Care e diferența între ea și un supermarket? În Variaș nu am depășit acel 3/1.000, oamenii respectă regulile”, a mai spus Nicolae Birău.

Acesta consideră că autoritățile ar fi trebuit să fie pregătite, după mai bine de jumătate de an de pandemie, și că relaxarea din vară a fost o greșeală. „După șapte luni nu trebuia să fim în această situație. Cred că au avut toate informațiile și se așteptau la acest val doi. După toată libertatea din timpul verii, unde erau sute de mii de oameni la final de săptămână, unde nu s-a interzis nimic, erau cluburi aglomerate, petreceri. În acele aglomerări trebuia să se intervină, nu în piețe”, este de părere primarul din Variaș.

Acesta a reacționat și la declarația președintelui Iohannis, care a spus, în cazul pacienților care au murit pentru că nu s-au găsit paturi la Terapie Intensivă, că problema a fost lipsa de comunicare. „Nu cred că încălzește pe cineva din familiile celor care au murit faptul că domnului președinte i se pare că n-au comunicat bine managerii de spitale. Acei manageri sunt acolo cu aportul unui ministru, care se află într-un guvern. Un guvern care a spus că sunt capabili să gestioneze și criza sanitară și criza economică, vor fi soluții pentru toate”, a spus candidatul PMP Timiș pentru Senat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.