Nicolae Robu, replică pentru Dominic Fritz: „Intoxicare informațională făcută fără rușine de...

Nicolae Robu, replică pentru Dominic Fritz: „Intoxicare informațională făcută fără rușine de oameni care n-au nimic de oferit”

7
DISTRIBUIȚI

Noul edil-șef al Timișoarei a anunțat astăzi că va elimina „sporurile de fonduri europene” pe care le primesc aproximativ 120 de angajați ai primăriei, considerând că nu sunt justificate. „În ultimii ani, Primăria Timișoara a contractat proiecte în valoare de 460 de milioane de lei, fonduri nerambursabile. Asta este o sumă bunicică, să zicem, deși Reșița a atras mai mulți bani, dar din această sumă de 460 de milioane de lei am rambursat până acum, efectiv, suma de 1 milion de lei, o rată de absorbție de 0,22%. Asta este o cifră care nu ne mulțumește. Sunt multe proiecte care rulează de un an, de doi ani și încă nu s-a rambursat nimic. Unele proiecte sunt efectiv blocate, cum este cel de anvelopare a blocurilor”, a spus astăzi Dominic Fritz.

Fostul primar Nicolae Robu a ținut să-și spună punctul de vedere, menționând că nu este vorba despre o replică pentru cel care l-a înlocuit. „Nu ca replică la afirmațiile noului Primar – asta va veni la momentul potrivit, deocamdată îl las să-l vadă lumea singură în toată «splendoarea» lui -, ci din respect pt timișoreni, care AU DREPTUL să cunoască realitățile Timișoarei și nu ce li se furnizează de mașina de intoxicare informațională apărută în Timișoara din toamna anului 2019 și plătită de-atunci nonstop, în precampanie, campanie și postcampanie, cu bani grei, de grupurile de interese în slujba cărora este, fac cunoscută situația reală, VERIFICABILĂ ORICÂND PE DOCUMENTE OFICIALE, privitoare la proiectele pe fonduri europene ale Primăriei Timișoara.


Știu că unii cititori nu vor să audă, nu vor să accepte, aceste realități – dar eu îi respect, sperând că se vor trezi din mreje – și mai știu, de asemenea, că nici presa – cu excepțiile de rigoare – nu va fi interesată”, a scris Robu pe Facebook.

În mesajul fostului primar urmează o „prezentare defalcată” a proiectelor pe bani europeni. Astfel, conform fostului edil șef, un „total general proiecte pe fonduri europene ale primăriei Timișoara” se ridică la 92, în valoarea totală de 2.762.709.423 lei, adică aproximativ 570 de milioane de euro. 59 dintre acestea sunt „proiecte structuri interne ale primăriei, dintre care 49 în implementare (asta înseamnă aprobate, deja cu contractul de finanțare semnat și în derulare, contracronometru; ele atrag banii efectivi pas cu pas, pe măsura avansării implementării), 2 în precontractare, 2 în rezervă, 2 în evaluare, 4 finalizate”, a scris Nicolae Robu, valoarea acestora ridicându-se la 260 de milioane de euro. Celelalte 33 de proiecte sunt derulate de alte structuri subordonate primăriei, a mai transmis fostul edil, 21 în implementare, unul în precontractare, trei în rezervă, trei în evaluare, cinci finalizate, toate în valoare de aproximativ 310 milioane de euro.

„Acestea sunt realitățile verificabile!!! Restul e minciună ordinară, intoxicare informațională făcută fără rușine de oameni care n-au nimic de oferit, ci numai și numai de luat!”, și-a încheiat Robul mesajul cu majuscule.

7 COMENTARII

  1. Ca pe tine te-a vazut lumea in opt ani in toata „splendoarea ta”! Robule tu tot nu intelegi ca nu Fritz a castigat alegerile, ci le-ai pierdut tu din lipsa ta acuta de respect fata de timisoreni?! Tu cel mai mare mitoman in viata (minti oamenii in fata cu un tupeu fantastic) ii faci mincinosi pe alti. Asa o fi cum zici tu, dar ce calitate morala ai ca astfel de afirmatii sa vina de la tine?

  2. Zice Robu: „Astfel, conform fostului edil șef, un „total general proiecte pe fonduri europene ale primăriei Timișoara” se ridică la 92, în valoarea totală de 2.762.709.423 lei, adică aproximativ 570 de milioane de euro.”
    Acest individ minte cu nerusinare. Daca ar exista 92 de proiecte in valoare de peste 2,7 MILIARDE de RON ar trebui sa „se vada ceva si pe tren” din aceste „realizari” dar din pacate sunt in mintea sa si poate cateva numai pe hartie…

  3. Nu va este rușine dl Robu, cum de ati pus anagramati, gen Buboi la ISCTR, cu bacalaureatul luat la 37ani? Nu va este rușine? Degeaba aveti titluri universitare, v-ați înconjurat de toți derbedeii din oras!

    • @un timisoarean,tu la ce varsta ai terminat gradinita?Ca taaare ,,anagramat,, esti si tu…

    • doi timisorealune, timisoreanul poate fi agramat, analfabet si sa stea si in cap, ca nu el e in functie publica, boule

  4. Destul v-ati facut de cap timp de 8 ani in Timisoara! Nu se poate sa te lauzi ca aduci zeci/sute de milioane de euro si de fapt ai facut un rahat. De aia tipa toti! Ca se dezgroapa rahatul facut de ei si vine momentul in care vor plati toti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.