Cum au reacționat vienezii după atacul terorist de luni seara. Timișoreanul Simion...

Cum au reacționat vienezii după atacul terorist de luni seara. Timișoreanul Simion Giurcă, impresii din mijlocul evenimentelor

0
DISTRIBUIȚI

Nimeni nu se aștepta ca și capitala Austriei să fie lovită de un atac pus la cale de ISIS. Timișoreanul Simion Giurcă, consultant în turism care locuiește la Viena, a relatat marți seara la emisiunea PRESSALERT LIVE că atacul fiind în apropierea marii sinagogi din Viena, s-a crezut că ar putea fi fapta unui scelerat antisemit. Culmea, eroii sunt trei turci stabiliți la Viena, care i-au acordat primul ajutor polițistului împușcat, au ajutat o doamnă rănită și un băiat împușcat în picior.

Autoritățile, pe lângă imaginile de supraveghere pe care le au de pe camerele amplasate în zonă, au mai primit de la cetățeni peste 20.000 de filmulețe pe care le studiază pentru a afla exact ce s-a întâmplat. Simion Giurcă a mai povestit că luni seara era acasă în momentul atacului și că vienezii s-au organizat exemplar.

„Era o vreme frumoasă pentru acest anotimp, localurile erau pline, și fiul meu iese des în acea zonă unde a avut loc atentatul, zonă numită Triunghiul Bermudelor.


Lumea a fost speriată, șocată, dar e un lucru bun care s-a întâmplat, aici a fost o solidaritate foarte mare. La Opera din Viena, era un spectacol cu 1.000 de spectatori, care au fost anunțați despre ce se întâmplă și rugați să nu părăsească Opera. Spuneau cei de la Operă că au rămas surprinși cât de frumos, de civilizați și de liniștiți au așteptat oamenii câteva ore până să poată să plece în siguranță, sub protecția poliției, spre casă. Hotelul Sacher, care e chiar în spatele Operei, și-a luat clienții care serveau masa și le-a oferit cazare, la fel și lucrătorilor, pentru a nu-i expune noaptea în drum spre casă, neștiind dacă mai sunt sau nu teroriști. Mii de vienezi de toate naționalitățile au intrat pe social media pentru a-i anunța pe cei care sunt blocați pe diferite străzi că le pun la dispoziție o cameră pentru o noapte să nu se expună riscului circulând prin oraș”, a povestit Simion Giurcă.

Acesta a mai spus că o publicație din Viena care nu a respectat codul deontologic a fost criticată pentru că a publicat poze cu răniți, iar trei firme mari și-au retras reclamele din această cauză.

Dr. Florin Lobonț, profesor la Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Vest din Timișoara, a fost de părere că acum distanța față de orașul în care a avut loc atentatul e cea mai mică față de noi.

„Avem practic un culoar de circulație foarte rapid până la Viena, pe autostradă putem să ajungem în 5, maxim 6 ore așa că există acest pericol”, a spus Lobonț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.