Premieră la Teatrul German Timișoara: spectacol interactiv transmis în direct pe Zoom

Premieră la Teatrul German Timișoara: spectacol interactiv transmis în direct pe Zoom

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul german din Timișoara aduce în fața publicului miercuri, 11 noiembrie, de la ora 19.30, o nouă formă de experiență teatrală – V.I.P. – Very Isolated Person, un spectacol online, live, interactiv, o adaptare după „Pescărușul” lui Cehov și variantă a spectacolului a cărui premieră în sală a fost amânată din cauza restricțiilor impuse de pandemie.

Spectacolul, pus în scenă de tânăra regizoare germană Paula Lynn Breuer, o are ca protagonistă pe cunscuta actriță Olga Török, care interpretează personajul Nina din drama cehoviană, actriță la rândul ei.


Întrebările personajului cehovian sunt aduse în actualitate, iar interpreta acestuia caută răspunsuri la semnificația meseriei de actor silit să joace fără public, la modul în care publicul privește un spectacol la care lipsește întâlnirea reală cu actorii sau cât timp se poate rezista acestei distanțări. Nina povestește și Olga pune întrebări sau invers și răspunsurile sunt căutate împreună cu spectatorii, invitați să participe la acest dialog.

Spectacolul va fi transmis live pe ZOOM iar numărul locurilor este limitat, participarea făcându-se pe baza unui mail de confirmare care trebuie trimis până marți, 10 noiembrie, la adresa online@dstt.ro, pentru a primi link-ul de acces, pe aceeași adresă de mail. Pe durata spectacolului, participanții vor rămâne anonimi și o vor putea vedea pe actriță fără ca aceasta să îi vadă pe ei, comunicarea urmând a se face pe alte căi. Spectacolul nu va fi transmis live-stream pe Facebook sau Youtube, pentru a păstra intimitatea spectacolului și a face posibilă intrarea spectatorilor în spațiul de joc al actriței.

Pentru cei care nu reușesc să prindă un loc disponibil la premiera din 11 noiembrie, reprezentația va fi reluată în 29 și 30 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.