Primarul, îngrijorat că mulți timișoreni nu iau în serios gravitatea pandemiei. Câți...

Primarul, îngrijorat că mulți timișoreni nu iau în serios gravitatea pandemiei. Câți bani s-au strâns până acum în proiectul „Oxigen”

0
DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz se arată îngrijorat pentru că rata de infectare cu coronavirus continuă să crească în Timișoara, astfel că cere cteățenilor să fie precauți.

„Evitați fiecare contact posibil! Eu constat că în alte țări, deși sunt mai puține paturi ocupate în spitale ca la noi, au fost luate măsuri mult mai restrictive. Vom vedea dacă măsurile luate săptămâna trecută vor avea un efect destul de puternic ca să degrevăm paturile în spitale. Deja nu mai avem paturi ATI în Timișoara sau în tot județul Timiș. Prin unitatea mobilă ATI de la Spitalul Municipal am extins cu 12 paturi. Noi facem în continuare tot ce este necesar. După tragedia de la Piatra Neamț am rugat să se facă o verificare care este încă în curs. De exemplu, la Victor Babeș, s-a făcut verificarea rețelei de oxigen, care este în regulă.


E foarte clar că avem o problemă de infrastructură sanitară, asta nu e o noutate. Avem clădiri care funcționează și de sute de ani ca spitale în Timișoara și e foarte normal că inclusiv instalațiile electrice nu sunt la standardele europene din secolul XXI, așa că proiectul unui noi spital municipal modern este o prioritate în mandatul meu”, a declarat, marți, primarul Dominic Fritz.

Edilul-șef a mai precizat că apelul său către societatea civilă privind proiectul „Oxigen” a avut ecou. Vă reamintim, prin intermediul acestei inițiative se intenționează achiziționarea unor concentratoare de oxigen, care costă 500 de euro bucata, în situația în care nu mai sunt paturi libere, pentru ca ele să poată fi folosite acasă de către bolnavii de covid.

„Mă bucur că până acum s-au adunat deja 621.000 lei pentru proiectul Oxigen. Suma cea mai mare este de la Cerealcom Timiș, de 100.000 de euro, iar cea mai mică sumă este de 10 lei. Fiecare sumă contează. Și societatea Aquatim, aflată în subordinea primăriei, a donat 130.000 de lei. Pentru cei care nu înțeleg de ce iarăși strângem bani din societatea civilă, nu avem cale legală să facem aceste achiziționări direct, nici prin primărie și nici prin spital”, a mai precizat Fritz,

Primarul a mai transmis că este un pic neliniștit pentru că i se pare că nu toți au înțeles în ce situație critică suntem mai ales dacă ne comparăm și cu alte state.

„Fiecare poate să fie responsabil, să evite orice contact cât de mult se poate. Stăm un pic mai mult acasă zilele astea și ne facem bine împreună”, a mai spus Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.