Primele informații despre programul Rabla Plus 2021

Primele informații despre programul Rabla Plus 2021

0
DISTRIBUIȚI

După succesul de anul acesta, Guvernul confirmă deja ediția din 2021 a programului Rabla și vine cu primele informații privind bonusurile.

2020 a fost cel mai de succes an pentru programul Rabla, în special pentru Rabla Plus, Ministerul Mediului anunțând recent că peste 4.000 de mașini au fost achiziționate folosind subvențiile guvernamentale, dintre care mai bine de 3.600 au fost mașini electrice, a scris auto-bild.ro.

În această notă, Ion Vasile, vicepreședintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) a confirmat în cadrul evenimentului Green Energy Virtual Forum că Rabla Plus va continua și anul viitor.


Mai mult, bonusul acordat pentru achiziția unei mașini electrice — acum în valoare de 45.000 de lei, sau 9.200 € — nu va scădea.

„Suntem în discuții pentru viitorul program Rabla, însă pot spune cu siguranță că sumele alocate nu vor scădea. […] Nu avem în plan o reducere a valorii ecotichetului. Vom face publice detaliile în momentul în care vom avea gata proiectul. Pachet va cuprinde atât finanțarea pentru autoturisme, cât și partea de infrastructură și multe alte lucruri noi”, a declarat Ion Vasile pentru LifeNews.

Rabla Plus va rămâne, deci, în același format și anul viitor, însă nu același lucru se poate spune și pentru următorii ani: „Trebuie să regândim programul Rabla Plus pentru următorii patru ani”, a mai declarat Vasile, fără a da însă detalii despre eventualele modificări ale programului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.