Proiectul timișorean Makunouchi Bento aniversează două decenii de existență

Proiectul timișorean Makunouchi Bento aniversează două decenii de existență

0
DISTRIBUIȚI

Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de existență a proiectului muzical Makunouchi Bento – eveniment care s-a „consumat“ în data de 22 noiembrie – membrii ineditului grup timișorean au lansat un site web care prezintă tuturor celor interesați parcursul formației.

„Astăzi sărbătorim 20 de ani de Makunouchi Bento! Am intenționat să planificăm un concert aniversar pentru această ocazie, dar din păcate 2020 a avut planuri diferite. Deci, în schimb, lansăm noul nostru site web, realizat de prietenul nostru fantastic și colaborator de lungă durată Santiago J. Franzani. Am creat cel mai cuprinzător ghid al activității noastre în acești 20 de ani: biografie și imagini, discografie completă (132 de versiuni, toate complet detaliate), recenzii, articole și interviuri, concertele din trecut cu toate amintirile frumoase pe care le-au lăsat în urmă, inclusiv fotografii și videoclipuri, plus linkuri către toate paginile noastre de social media și platforma de streaming.


Excursie plăcută!”, au transmis Felix Petrescu și Valentin Toma, membrii acestui duo.

La începutul acestui an Makunouchi Bento a lansat, împreună cu Silent Strike, un material discografic numit Ghostophonia, care cuprinde 13 piese bazate pe cântecele culese acum 100 de ani de Béla Bartók în satele din Banat. Evenimentul în cadrul căruia s-a înregistrat acest album a avut loc în data de 1 iunie 2019 în sala de concerte a Colegiului Național de Artă „Ion Vidu”. Makunouchi Bento sau „cutia pentru prânz” japoneză e o cutie din lemn, lustruită și îngrijită, împărțită în compartimente cu bunătăți culinare. Probabil că acest fetiș corespunde celei mai familiare imagini a mediului domestic japonez. Interpretând cutia ca obiect, dar, în același timp, ca metaforă, Felix Petrescu și Valentin Toma au pus bazele acestui proiect muzical cinematic/ experimental/ electro-acustic, iar discografia lor cuprinde numeroase apariții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.