Radu Negrilă, candidat PMP Timiș pentru Senat: „Pot să pun umărul la...

Radu Negrilă, candidat PMP Timiș pentru Senat: „Pot să pun umărul la a face România oleacă mai bine în zona mea de competență”

3
DISTRIBUIȚI

Radu Negrilă, candidat PMP Timiș pentru Senatul României, are 33 de ani și a absolvit Facultatea de Fizică, lucrând în domeniul cercetării. Negrilă ocupă a treia poziție pe lista PMP pentru Senat la alegerile din 6 decembrie. Invitat luni seara la emisiunea PRESSALERT LIVE, candidatul a dezvăluit că nu a urmărit de mic o carieră politică, ci a fost un om tehnic.

„Am lucrat în cercetare în mediul academic și privat și m-am încăpățânat să nu plec din țară. Văzând ce se întâmplă în jurul nostru, cred că motivul pentru care România nu se face bine este că locurile nu sunt ocupate de oameni buni profesioniști în domeniul lor și cu o busolă morală. Din cauza asta am acceptat provocarea prietenului meu Mihai Neamțu de a fi pe lista pentru alegerile parlamentare. Pot să pun umărul la a face România oleacă mai bine în zona mea de competență”, a declarat Negrilă, care a studiat în Franța o perioadă.

Acesta crede că este foarte important ca cercetarea să ajungă să fie aplicată în economie fiindcă altminteri finanțăm un sistem închis.

„Avem problema formei fără fond.


Unele idei bune sunt prinse în legislație, altele nu, dar nu sunt discutate cu toate părțile implicate. Multe proiecte nu sunt făcute ținând cont de nevoile consumatorilor, ci mai degrabă de PR. Ne lovim de o malițiozitate și o incompetență la nivelul unor structuri ministeriale”, a fost de părere Radu Negrilă.

Întrebat ce vrea să facă în politică, cercetătorul a spus că vede niște probleme și potențiale soluții.

„Nu toată ziua ai posibilitatea de a candida la Parlament. Nu cred că un om trebuie să facă ceva având un interes imediat. Am identificat trei lucruri pe care le-aș putea face mai bine. În zona de cercetare-dezvoltare, eu văd că există anumite probleme. Uitați-vă la sectorul IT, care a depășit sectorul agricol din PIB-ul României. Unul din factori a fost și acea scutire de impozit. Sigur că ne dorim ca toată lumea să-și plătească contribuțiile, dar anumite industrii cu o valoare adăugată ridicată, dacă tu le facilitezi fiscal, banii care vor intra în țară se vor cheltui pentru că cei care câștigă mult vor cumpăra lucruri ceea ce va aduce prosperitate și bunăstare pentru noi toți. La fel, există o lege care nu se prea aplică pentru scutirea de impozit în cercetare și inovare și e un hățiș legislativ, colegii mei de la Continental se tem să o aplice. Investitorii ar trebui lăsați să vină în Timișoara și să inoveze și să nu li se ia impozit pe profit și nici fondurilor de risc pentru că vrem o creștere în domeniul high-tech. Ar mai fi stimulente pentru ca laboratoarele, institutele, universitățile de stat să lucreze nu doar pentru prestigiul academic, ci și pentru nevoile industriale”, a spus Radu Negrilă, care este vicepreședintele PMP Timiș.

3 COMENTARII

  1. Pai si eu as vrea sa chelutui dupa bunul plac banii , nu sa ii dau pe taxe, sa fiu si eu ca cei din domeniul IT, sau cand vine vremea pensiei eu o sa am remuneratie mai mare decat cei din IT ? Ca doar am platit mai mult , zic si eu…

    • Dacă ai salariul mai mic decât cei din IT, chiar dacă tu plătești impozit și ei nu, vei avea pensia mai mică decât cei din IT.

  2. Domnule David,
    Legat de angajatii din IT si ei platesc acelasi procent la pensie sau la sanatate din salariul brut ca si mine si dvs (CAS si CASS) – ei nu platesc impozit pe venit. Dar eu despre altceva vorbeam, pe ei i-am mentionat pentru ca scutirea asta de impozit a atras investitii care nu existau in Romania si sectorul IT a crescut peste sectorul agricol, a adus mult mai multa bogatie si incasari indirecte la buget decat daca nu exista.
    Eu vorbesc despre o faptul ca inovatia, dezvoltarea de prototipuri pentru noi bunui si noi tehnologii presupune riscarea multor bani, de ordinul milioanelor, fara a fi sigur ca ai o piata pentru inventia ta. Oferind facilitati fiscale vom atrage firme mari sa cheluie acei bani la noi in tara, care vor contribui la prosperitatea dvs. si a noastra a tuturor. In cazul in care acele noi produse inovative isi gasesc un client, statul incaseasa TVA, care e mai mare decat impozitul pe profit/venit. Nu este oare intelept sa atragem firme si fonduri straine sa vina sa inoveze in Romania scutindu-i de impozit pentru niste bani pe care ei oricum risca sa-i piarda, iar in cazul in care au succes sa ne imbogatim ca natiune prin incasarile de TVA pentru bunurile vandute ?
    Numai bine !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.