Raul Dudnic a câștigat un important premiu pentru televiziune, în Canada, cu...

Raul Dudnic a câștigat un important premiu pentru televiziune, în Canada, cu emisiunea „Noi, românii”

0
DISTRIBUIȚI

Timișoreanul Raul Dudnic a câștigat premiul pentru televiziune acordat de The Canadian Ethnic Media Association (CEMA), la cea de-a 42-a ediție a evenimentului „Annual Awards for Journalistic Excellence“, distincțiile fiind acordate în cadrul unui spectacol virtual care a avut loc în seara zilei de 18 noiembrie (ora Canadei).

Premiile CEMA recunosc realizările remarcabile în mass – media canadiană din categoriile Print, Radio, Televiziune, Internet, Podcast – Știri, Podcast – Feature, Documentar, Inovație și o categorie nouă în acest an numită „Community Engagement“. Raul Dudnic a primit premiul pentru televiziune pentru emisiunea sa săptămânală „Noi, românii“, care este difuzată pe OMNI Television, inclusă în The Ethnic TV Producers.

Născut la Arad și strămutat la Timișoara la vârsta de 12 ani, Raul Dudnic și-a făcut apariția în scena muzicală a orașului nostru în diverse „combinații“, una memorabilă fiind duetul de folk Dinu – Dudnic, care a dus mai apoi la nașterea formației Abra.


Cireașa de pe tort la acest capitol rămâne desigur prezența sa în componența formației Cargo. Cu exact un sfert de secol în urmă, în 1995, Raul Dudnic a plecat definitiv în Canada, unde realizează diverse emisiuni dedicate comunității românești.

„Comunitatea românilor canadieni este foarte eterogenă; asta deoarece au existat mai multe valuri de emigrație, fiecare cu trăsături specifice. Cel mai mare val a fost și cel mai recent, respectiv cel de după 1990. Noi, românii sîntem… complicați cel puțin; nu foarte uniți, însă foarte români, asta în sensul bun. Canada e un loc unde poți să îți manifești românitatea, cu mândrie, fără a încerca să-ți ascunzi accentul de care nu scăpăm nici cu 24 de ore pe zi de Netflix. Românii sunt văzuți de către localnici drept foarte onești, muncitori, credincioși și patrioți. Și buni canadieni pe deasupra“, a declarat Raul Dudnic în cadrul unui interviu acordat pentru PRESSALERT.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.