Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara: Strategia de a testa continuu ne...

Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara: Strategia de a testa continuu ne permite să continuăm activitatea la același nivel

0
DISTRIBUIȚI

Zeci de angajați ai Spitalului Județean din Timișoara au fost testați pozitiv cu virusul SARS-CoV2, care provoacă boala COVID-19, însă acest lucru nu a afectat activitatea unității sanitare.

„Testăm masiv, de exemplu săptămâna asta am testat, pe lângă tot ce aveam de testat, tot personalul care face triaj, de regulă, și tot personalul medical și non-medical din ambulatoriul de specialitate, și nu am avut pozitivi. Așa-zisele focare nu sunt de fapt focare, așa cum a explicat și DSP-ul. Acei oameni i-am depistat asimptomatici, nu am mai avut cazuri de atunci, oamenii au fost în izolare 14 zile. Vreo 20 dintre ei se vor întoarce la lucru săptămâna aceasta. Tocmai această strategie de a testa continuu ne ajută să-i depistăm din timp, pentru că virusul este peste tot. Testăm inclusiv personalul care revine din concedii. Chiar dacă aceste cifre nu ne plac, pe noi ne ajută, pentru că știm situația la zi și putem păstra activitatea la nivel normal.


Nicio secție nu s-a carantinat, nicio secție nu s-a închis, activitatea nu a scăzut și niciun pacient nu a fost infectat, iar asta e cel mai important. Am luat măsuri la sânge. Dar trebuie să înțelegem, în același timp, că avem 4.600 de angajați aproape, sunt și ei oameni, suntem de 9 luni în această luptă, iar cea mai mică scăpare poate să ducă la contaminare. Aproximativ 60 sunt acum acasă, e o picătură într-un ocean”, a explicat Raul Pătrașcu, managerul spitalului, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE.

Casa Austria din cadrul Spitalului Județean a devenit pavilion destinat exclusiv bolnavilor cu COVID-19, dar toți pacienții care sunt internați în cel mai mare spital din vestul țării, indiferent pentru ce motiv, sunt testați pentru coronavirus. „Avem 70 de pacienți cu forme medii și severe de COVID-19 internați, 43 de suspecți izolați, 13 pacienți la Terapie Intensivă. În ultimele două săptămâni, în rândul suspecților am observat un grad de pozitivare de 70 – 80%. Noi testăm gratuit fiecare pacient care se internează în unitatea noastră. Chiar dacă primul test este negativ, dar noi avem o suspiciune clinică pentru infecția cu virusul SARS-CoV2, acel pacient rămâne izolat. La pacienții suspecți repetăm testul la 72 de ore, iar la ceilalți pacienți, care sunt internați pentru alte motive și rămân mai mult de 72 de ore și au avut test negativ, sunt asimptomatici și fără suspiciune clinică, le repetăm testul între cinci și șapte zile, în funcție de starea de sănătate”, a explicat Pătrașcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.