Ripensia a ieşit în sfârşit din „izolare” şi înfruntă Astra în Cupă....

Ripensia a ieşit în sfârşit din „izolare” şi înfruntă Astra în Cupă. Cosmin Petruescu: „Nu e deloc uşor”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Ripensia Timişoara / Facebook

Ripensia Timişoara va juca duminică un meci oficial după mai bine de trei săptămâni de pauză. Roş-galbenii înfruntă în 16-imile Cupei Astra Giurgiu, „lanterna roşie” a Ligii I, dar tehnicianul Cosmin Petruescu spune că e realist după pauza lungă de la activitate a elevilor săi.

„Ripi” a fost abia astăzi cu întreg lotul la antrenament. Afectată aproape în întregime de coronavirus, echipa de la Gara Mică a trebuit să-şi amâne trei meciuri la rând în Liga 2. Asta va însemna, ca, după reprogramări, jucătorii lui Cosmin Petruescu să aibă de lucru până pe 14 decembrie. După jocul de duminică, roş-galbenii vor disputa restanţa cu Mioveni miercurea următoare, tot pe „Electrica”.


Peste alte trei zile Ripensia va avea deplasare la Reşiţa, meci care se desfăşoară conform programului normal al rundei 15. Pentru ca, mai apoi, 11 şi 14 decembrie să fie disputate şi celelalte două restanţe, cu „U” Cluj, în deplasare, respectiv Farul, pe teren propriu.

„Aşteptam cu nerăbdare ziua de astăzi, mai ales după două săptămâni în care am fost obligaţi să stăm în izolare. Ne bucurăm că suntem cu toţii apţi din punct de vedere fizic şi din punct de vedere medical. În sânul echipei e o stare de optimism, o stare de bucurie, pentru că nu ne-am văzut de foarte mult timp. Şi, poate cu această ocazie, o să apreciem mai mult ce înseamnă activitate fotbalistică”, a declarat Cosmin Petruescu.

„Ripi” nu va putea conta pe Neacşu, care vine după o pauză lungă, şi nici pe Sârbu, jucător intrat mai târziu în izolare. Cosmin Petruescu vede în duelul din competiţia K.O. mai degrabă o oportunitate de testare a lotului pentru restanţa cu Mioveni.

„Trebuie să fim realişti, chiar dacă se spune despre Cupă că o competiţie a tuturor posibilităţilor, două săptămâni de stat în izolare nu e deloc uşor, s-a pierdut puţin din parametri calităţilor motrice, dar suntem conştienţi de dificultatea partidei, oricum întâlneam o echipă de Liga I şi aţi văzut şi la jocurile de baraj că între o echipă de Liga I şi o echipă de primele locuri din Liga 2 e diferenţă destul de mare. E clar că prima şansă o are Astra în partida de duminică, noi sperăm să facem o figură frumoasă. Să practicăm un fotbal deschis, pentru că din punctul meu de vedere nu avem nimic de pierdut. Este, dacă vreţi, o pregătire pentru meciul de miercuri cu cei de la Mioveni… Am văzut că majoritatea echipelor au întâmpinat probleme atunci când au avut jucători în izolare, dar sper să găsim metodele şi mijloacele potrivite pentru a ajunge cât mai repede într-o formă sportivă apropiată de cea în care am fost…”, a mai spus „Conferenţiarul”.

Partida Ripensia – Astra se dispută duminică, de la ora 12.15 (televizat), pe arena „Electrica”, în 16-imile Cupei României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.