S-a defectat Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă din curtea Spitalului Municipal Timișoara....

S-a defectat Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă din curtea Spitalului Municipal Timișoara. Pacienții au fost transferați UPDATE Reacția DSU

2
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2112602288">

Opt pacienți cu coronavirus, ventilați, au rămas fără oxigen, după ce unitatea mobilă de terapie intensivă din curtea Spitalului Municipal Timișoara, pusă în funcțiune luni, s-a stricat.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Timișoara, Ramona Gîdea, a declarat pentru Mediafax că unitatea mobilă de ATI instalată în curtea Spitalului Municipal vineri și pornită luni s-a stricat.

În unitatea mobilă se aflau opt pacienți ventilați. Cinci dintre aceștia au fost transferați la Spitalul Județean, iar trei la Spitalul Municipal.

Practic, instalația de oxigen a fost suprasolicitată și a scăzut presiunea la oxigen.

„S-a făcut conversia pe tuburi de oxigen și, venind o presiune mai mare de oxigen, ventilatoarele au cedat”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Timișoara.

UPDATE Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis lămuriri cu privire la unitatea mobilă ATI din curtea Spitalului Municipal. Iată mesajul integral:

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, conform cărora Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă amplasată în curtea Spitalului Municipal Timișoara s-ar fi stricat, pentru corecta informare a opiniei publice, precizăm următoarele:

În cursul acestei dimineți, personalul medical care operează unitatea mobilă de terapie intensivă din Timișoara a semnalat echipei tehnice a Spitalului Municipal că din cauza unui consum ridicat, presiunea oxigenului din tir scăzuse, cerând acestora să intervină în a remedia problema și anume, să crească nivelul presiunii de pe ieșirea din stocatorul de oxigen care alimentează atât unitatea cât și întregul spital.

Unitatea Mobilă fiind racordată la rețeaua de oxigen din spital, nu s-a putut crește presiunea, dat fiind faptul că aceasta ar fi însemnat automat, creșterea presiunii oxigenului și în unitatea spitalicească.

Coordonatorul medical care asigură buna funcționare a tuturor unităților ATI mobile a comunicat departamentului tehnic al spitalului, la momentul instalării unității, că fără o ieșire separată, independentă de cea care alimentează spitalul, și care să beneficieze de regulator propriu, o astfel de situație ca cea apărută noaptea trecută nu ar putea fi soluționată.

În urma încercărilor de a remedia situația, departamentul tehnic a luat hotărârea de a racorda unitatea mobilă la o stație secundară de rezervă, independentă de cea a spitalului, dând o presiune mult prea mare de oxigen, de peste 6 bari, fapt pentru care toate ventilatoarele au afișat alarma de presiune crescută și au încetat să mai funcționeze.

Dată fiind această situație, personalul medical care activează în cadrul unității mobile de terapie intensivă a fost nevoit în a muta, în deplină siguranță pacienții, în alte unități sanitare, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impun pacienților infectați cu noul Coronavirus.

2 COMENTARII

  1. Eu ma asteptam sa vad o rezolvare a crizei covid la nivelul zonei noastre din partea primarului Fritz. Acesta a declarat chiar inainte de investire, ca lucreaza la un plan de masuri care va reduce infectia covid in Timisoara. Acuma constat ca dl. Fritz a mintit fiindca nu avenit cu nici un plan si cu nici o masura de rezolvare a infectiei. In afara de comunicare excesiva (a se citi minciuni) cu ce este mai bun ca fostul primar Robu???

  2. faptul ca nu au fost morti este un miracol. treceti pe trotuar, opriti-va in dreptul fostei porti de linga trecerea de pietoni si o sa vedeti o teava de cupru care iese din spital si merge catre camion. aia precis e oxigenul pentru afirmativ 12 paturi. pare o teava de 3/8 sprijinita de niste caramizi pe acoperisul unui container. cine a dat aviz de funtionare ar trebui tras in teapa in piata operei

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.