Săptămână departe de casă pentru fruntaşa ASU Politehnica. Următoarea misiune: trei puncte...

Săptămână departe de casă pentru fruntaşa ASU Politehnica. Următoarea misiune: trei puncte la Bacău

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leczki Jozsi

ASU Politehnica nu a avut prea mult timp să guste succesul cu Petrolul. În această seară alb-violeţii călătoresc spre următorul obiectiv – o victorie miercuri pe terenul nou promovatei Aerostar Bacău, un meci mai greu decât o arată calculele hârtiei. Dan Alexa ar putea improviza în centrul defensivei, acolo de unde s-ar putea să lipsească „stâlpul” Cristi Scutaru.

După acest joc bănăţenii nu vor reveni la Timişoara, ci se vor caza din nou la Bucureşti înainte de întâlnirea din 16-imile Cupei, de pe „Ion Oblemenco”, în compania liderului actual din B – U Craiova 1948. Jocul cu oltenii fiind programat sâmbătă, de la ora 13.15.

Atât ASU Poli, cât şi următorul adversar, Aerostar, au învins-o recent pe Petrolul, băcăuanii au făcut-o chiar mai clar, în deplasare, cu 4-1, dar în weekend au cedat pe teren propriu în faţa Rapidului (scor 2-3). “E o deplasare grea, la o echipă care dă semne de revenire, a venit după o victorie concludentă împotriva Petrolului, apoi au avut un meci foarte bun cu Rapidul, în care au arătat foarte bine în multe momente. E o echipă organizată, de când a venit Dănuţ Munteanu e una dintre echipele care în ultima perioadă a reuşit să arate fotbal. E o echipă care la început era clar o candidată la retrogradare, acum au făcut puncte şi le-au făcut împotriva unor echipe bune ale Ligii 2”, a declarat Dan Alexa.

Timişorenii ar putea avea doar un stoper apt în intermediară, în condiţiile în care Coadă e suspendat iar Scutaru a fost accidentat la un picior sâmbătă. „Scutaru ieri a fost menajat, o să-i facem un RMN mâine, e un jucător important, sperăm să-l recuperăm. Din păcate ne lipseşte Coadă, suspendat, Sofran revine astăzi la antrenamente după 14 zile.


Încercăm să aliniem un 11, să fiu inspirat în alegerea echipei, care să ne asigure victoria, ar fi trei puncte foarte importante. E important să jucăm cu Rapidul pentru locul 1 sau 2 şi să intrăm în vacanţă de pe o poziţie fruntaşă… În cazul nefericit în care (Scutaru) nu va evolua la Bacău, există şanse să joace la Craiova. Cupa e un obiectiv important, sperăm să ne calificăm pentru primăvară şi, la fel, vrem să mergem la Craiova cu dorinţă mare de a învinge”, a mai spus tehnicianul alb-violeţilor.

“Va fi o deplasare lungă, plecăm cu două zile înainte. E foarte important acest meci pentru noi, mergem acolo cu un singur gând, acela de a câştiga. Trebuie să ne consolidăm în acest mod poziţia din clasament. Şi, de ce nu, apoi în ultima etapă să încheiem anul pe primul loc (…) Cu siguranţă poziţia din clasament a celor de la Aerostar, locul 20, nu reflectă realitatea din teren, i-am mai urmărit pe cei de la Bacău, au mai avut rezultate bune şi nu prea, aşa că oricând pot să practice un joc bun şi să ne pună în dificultate. Treaba noastră e să fim concentraţi, să fim bine din punct de vedere fizic şi mental şi cred eu că aşa putem să câştigăm”, a spus şi atacantul Mircea Axente.

Meciul Aerostar Bacău – ASU Politehnica Timişoara se dispută miercuri, 25 noiembrie, de la ora 14.00, în etapa a 14-a a Ligii 2. Partida nu e televizată, dar va fi transmisă în format live video pe pagina de YouTube a clubului alb-violet. ASU Poli e pe locul 2, cu 23 de puncte, în timp ce moldovenii ocupă poziţia a 20-a, cu şapte puncte acumulate, ambele formaţii au 12 jocuri bifate în actuala ediţie „de pandemie”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.