Dogariu despre negocierile PNL-USR: „Pare-se că dragostea de funcții, de poziții și...

Dogariu despre negocierile PNL-USR: „Pare-se că dragostea de funcții, de poziții și de putere este totuși mai mare decât clamata dragoste pentru Timișoara și pentru timișeni”

3
DISTRIBUIȚI

Întrebat la emisiunea Pressalert LIVE, joi seara, ce părere are despre faptul că nu se încheie alianțele dintre PNL și USR pentru guvernarea locală, senatorul Eugen Dogariu de la PSD a reacționat destul de dur.

„Cred că avem dovada ipocriziei discursului din campania electorală și a faptului că în perioada campaniei singurul lucru care i-a interesat pe cei care au candidat din partea PNL și USR a fost să obțină cât mai multe voturi. S-a clamat binele Timișoarei, binele județului Timiș, dragostea pentru cetățean, dar astăzi vedem că nu se ajunge nici cum la o înțelegere și pare-se că dragostea de funcții, de poziții și de putere este totuși mai mare decât clamata dragoste pentru Timișoara și pentru timișeni. E adevărat că la Timișoara există un impediment tehnic în alegerea viceprimarilor, nu au fost validați doi consilieri. La județ nu există acest impediment tehnic. Faptul că au lăsat Timișul fără vicepreședinți într-o perioadă în care Timișul e în scenariul roșu, într-un moment în care unitățile administrativ-teritoriale au nevoie de sprijinul Consiliului Județean atât din punct de vedere financiar cât și juridic, aceste două mari forțe politice care iubesc atât de mult județul Timiș l-au privat de o funcționare normală. Și dacă se va face această alianță, nu va funcționa spre binele locuitorilor județului Timiș”, a fost de părere Eugen Dogariu.

Senatorul PSD a mai precizat că PNL și USR încearcă să puncteze la funcții și la ciolane și încearcă să-și asigure cât mai multe funcții pentru a putea să gestioneze discreționar activitatea din Primăria Timișoara și din Consiliul Județean Timiș.

„Conducerea actuală a PNL a avut o abordare greu de înțeles în perspectiva alegerilor generale, în sensul că imediat după alegerile locale au început să mazilească pe unii și pe alții, pe diferiți membrii care nu făceau parte din gașca lor sau din camarila lor și vedem că, din păcate, ies o serie de probleme la suprafață, spuse de foști membri sau de membri PNL”, a spus Dogariu.

Întrebat cum comentează afirmațiile lui Mihail Neamțu de la PMP, care a spus că nu înțelege de ce Sorin Grindeanu se regăsește pe lista PSD Timiș pentru alegerile parlamentare, Dogariu a răspuns: „Domnul Neamțu, venit de la București, fără nicio legătură cu județul Timiș, ar trebui să fie mult mai reținut în legătură cu declarațiile față de cei care și-au construit o carieră în județul Timiș, cei care au avut contribuția lor la bunul mers al Timișoarei și al județului Timiș.


Probabil că fiind la București și neavând nicio treabă cu Timișoara, domnului Neamț îi scapă faptul că domnul Grindeanu a fost viceprimar al Timișoarei, îi scapă faptul că domnul Grindeanu a făcut ca și președinte de partid, acum patru ani, 38%, câștigând și Timișoara și câștigând și județul, îi scapă că a fost președinte al Consiliului Județean, îi scapă că a fost ministru al Comunicațiilor, îi scapă foarte multe domnului Neamțu și cred că ar trebui să fie mult mai reținut în declarații având în vedere că el este parașutat în județul Timiș, venit în încercarea de a culege voturile pe care le-au strâns prin muncă alții înaintea lui.”

Dogariu este de părere că, din păcate, politica Alinei Gorghiu și a PNL este contra PSD. Senatorul a dat ca exemple inițiativele PSD de a trece Aeroportul Internațional Timișoara în patrimoniului județului și încercarea de a deschide un punct de frontieră la Beba Veche, ambele respinse de către PNL.

„Doamna Gorghiu a clamat la un moment dat dorința de a se deschide acest punct de frontieră, lucru agreat și de partea maghiară, în urmă cu vreo 2-3 ani. Iată că în acest an în care colegii ei au fost la guvernare, în care parlamentarii PSD au încercat să atragă atenția că este dorința comunității de acolo de a se deschide acest punct de frontieră, doamna Gorghiu nu a făcut absolut nimic, în afara unei interpelări făcute în urmă cu trei ani, acum, când avea ocazia, iată că nu a făcut-o, chiar din contră, președintele Iohannis a atacat-o la Curtea Constituțională”, a declarat Dogariu la Pressalert LIVE.

3 COMENTARII

  1. Poate ca domul de la psd se simte si el discriminat de sloganul ” o romanie fara hotie „. Vrea sa fie solidar cu colegii din judetul dambovita ca doar sunt toti din aceiasi „patura” discriminata…

  2. Ce a facut Eugen Dogariu in 4 ani ca senator pentru judetul Timis? Nimic. Si o sa mai primeasca un mandat de 4 ani. Mai bine sa se uite in propria ograda.

  3. Incompetentul Fritz tine cu dintii de un scaun pe care nu-l poate ocupa. D-l Fritz nu indeplineste criteriile minime de eligibilitate obligatorii cerute de Constitutia Romaniei pentru o functie de demnitate publica cum este cea de primar: cetatenie romana si domiciliul in Romania, art.16(3) si art.37. Restul e prosteala ieftina si hotie fritziana la drumul mare. Tribunalul Timis nu i-a verificat indeplinirea criteriilor de eligibilitate, asa spun judecatorii in hotarare, pe motiv ca nu poate fi verificat un judecator care i-a acceptat candidatura, desi astfel judecatorii incalca art.149 din Codul adminstrativ/2019R, care spune ca se invalideaza alegerea primarului daca se constata ca nu sunt indeplinite criteriile de eligibilitate. Intelectualii nu voteaza USR+. Timisoara merita alegeri LIBERE si DEMOCRATICE, pentru asta s-a murit in 1989!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.