Sfaturi de siguranță pentru copiii care rămân singuri acasă

Sfaturi de siguranță pentru copiii care rămân singuri acasă

0
DISTRIBUIȚI

Fie că-ți lași copiii singuri acasă pentru câteva momente sau îi lași acasă întreaga zi cât ești plecat la lucru, există un set de lucuri pe care orice copil singur acasă ar trebui să le știe.

Pentru siguranța copiiilor tăi și pentru eliminarea grijilor tale, împreună cu Spy Shop am pus cap la cap următoarele sfaturi cu lucruri pe care să le introduci în obiceiurile celor mici pentru momentele când aceștia rămân singuri acasă.

  1. Pe cine și când să apeleze

Unul dintre principalele sfaturi de siguranță în ce privește copiii singuri acasă este să știe pe cine să sune și când. Asigură-te că aceștia știu să apeleze serviciul de urgențe (pompieri, salvare, poliție) și fii sigur că telefonul de pe care vor apela este încărcat mereu; fă câteva simulări cu cei mici pentru a știi sigur că aceștia se pot descurca.

De asemenea, discută cu ei despre evenimentele ce pot fi considerate urgențe pentru ca cei mici să știe că nu trebuie să le fie frică să apeleze autoritățile, dar nici să producă alarme false fiind speriați de o furtună.

În plus, asigură-te că aceștia știu cum să ajungă să vorbească cu persoane importante precum bunicii, un vecin sau un prieten de familie de încredere. Ține numerele de telefon importante pe o foaie, la vedere, unde lumea le poate accesa.

  1. Stabilește reguli în ce privește tehnologia

Copiii tăi ar trebui să știe și să respecte regulile de folosire a tehnologiei chiar și când rămân singuri acasă. Cât timp au voie să se joace și să se uite la TV?

Depinzând de vârsta lor, recomandăm să setezi reguli stricte de folosire a tehnologiei și site-urile pe care au voie să le acceseze.

Cu ajutorul unor tutoriale online poți restricționa accesul copiiilor tăi în ce privește anumite site-uri web, dăunătoare pentru dezvoltarea lor normală.

  1. Primul ajutor

Cunoștințele de prim ajutor vin la îndemână atunci când copilul tău este singur acasă și se rănește; de asemenea, primul ajutor înlătură posibilitatea ca cei mici să se panicheze.

Asigură-te că aceștia știu unde găsesc trusa de prim ajutor și arată-le cum se pune un bandaj, cum să aplice presiune pentru a opri o sângerare și cum să scoată un ciob.

Dacă aceștia sunt destul de mari pentru a putea consuma antiinflamatoare, vorbește-le despre dozaj, pentru a ști ce să consume și în ce cantitate.

În cazul în care ai copii adolescenți care au grijă de frații sau surorile lor mai mici, aceștia ar trebui să știe tehnici de resuscitare; orice organizație a Crucii Roșii va oferi aceste tipuri de cursuri, gratuit.

  1. Regulile ușii de la intrare

Vrei ca cei mici să fie conștienți de pericolele din spatele ușii de la intrare? Vorbește-le despre străini și potențiali hoți.

Odată ce aceștia vor înțelege ce se poate întâmpla dacă deschid ușa trăinilor, nu va mai trebui să îți faci griji de faptul că vor fi tentați să acorde acces oricui care pare de încredere.

  1. Operarea sistemului de alarma

Dacă ai un sistem de alarmă instalat, invață-ți copiii să-l folosească.


Acest lucru va fi la îndemână dacă alarma se va declanșa cât timp ei sunt singuri acasă. Dacă aceștia sunt destul de mari pentru a putea ieși din casă, asigură-te că aceștia știu să armeze sistemul atunci când pleacă și să îl dezarmeze atunci când se întorc.

  1. Lanterne și baterii

Asigură-te că cei mici știu ce să facă în cazul unei pene de curent.

Pune-le la dispoziție lanterne și baterii noi pentru orice eveniment neprevăzut.

  1. Menține siguranța în interior

Asigură-te că toate instrumentele cu care cei mici s-ar putea răni, sunt depozitate în siguranță, departe de mâinile lor.

De asemenea, fii sigur că ți-ai instruit copiii să nu consume substanțe toxice precum detergenți sau soluții de curățat.

  1. Fă un plan de urgență

Ai un plan de urgență întocmit cu familia, pentru ca fiecare să știe ce și cum are de făcut?

Dacă nu, scrie planul pe o foaie și pune-l într-o zonă accesibilă copiiilor tăi și informează-i de procedurile ce trebuie urmate în anumite cazuri de urgență.

  1. Ai încredere!

Când vine vorba despre sfaturi de siguranță, încrederea ar trebui să fie în capul listei. Vorbește cu copiii tăi despre timpul pe care aceștia îl petrec singuri acasă.

Sunt confortabili cu acest lucru? Îi poți face să aibă mai multă încredere în ei înșiși atunci când sunt singuri? Dacă sunt reticenți nu forța situația. Când aceștia sunt pregătiți, începe prin a-i lăsa singuri mai puțin de jumătate de oră, mărind durata, pe măsură ce timpul trece și continui să faci astfel de exerciții.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.