Spitalul Victor Babeș din Timișoara are o nouă zonă de triaj epidemiologic...

Spitalul Victor Babeș din Timișoara are o nouă zonă de triaj epidemiologic FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Șase containere formează o nouă zonă de triaj epidemiologic la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș din Timișoara. Acestea au fost aduse de la rezerva de stat a României și sunt conectate la rețelele de utilități.

Șase construcții modulare, de tip container, au fost amplasate luni la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara. Acestea înlocuiesc corturile în care se făcea triajul pacienților infectați cu SARS CoV-2.

Cele șase containere provin din rezerva de stat a României și au fost obținute în urma solicitării adresate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, Administrației Naționale a Rezervelor de Stat. Construcțiile modulare sunt racordate la curent electric, sunt dotate cu instalații de climatizare, iar unul dintre containere este conectat la rețeaua de apă-canal a unității sanitare. Fiecare container este prevăzut cu un pat.

„În urma unei discuții pe care am avut-o cu directorul Spitalului Victor Babeș și cu primarul Timișoarei Dominic Fritz, am făcut toate demersurile pentru a aduce șase containere din rezerva de stat pentru Spitalul Victor Babeș. Până acum, triajul se facea în corturi puse la dispoziție de către ISU Banat. Având în vedere că temperaturile de afară au început să coboare, era necesar ca aceste containere să ajungă la Timișoara pentru a putea face acest triaj. Toate demersurile s-au făcut vineri dimineața iar astăzi, la ora nouă containerele au ajuns în curtea spitalului”, a declarat prefectul județului Timiș, Liliana Oneț.

În construcțiile modulare se vor face primirea pacienților, înregistrarea, testarea și triajul acestora.

„Acest ansamblu modular va funcționa ca punct unic de triaj în județul Timiș pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, ei fiind deserviți atât de medicii rezidenți din diferite specialități, cât și de studenții de la Medicină.


Trei dintre sistemele modulare vor fi organizate ca săli de așteptare pentru pacienți, în două dintre containere se va efecuta consultul clinic și se vor recolta probele biologice. Tot aici se vor face foile de anamneză, inclusiv acel triaj și ancheta epidemiologică pentru depistarea contacților. Mulțumim Guvernului României și Primăriei Municipiului Timișoara pentru acest ajutor acordat în triajul pacienților infectați cu SARS COV 2”, a explicat managerul Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara, Cristian Oancea.

Cele șase construcții modulare sunt predate Primăriei Timișoara în cursul acestei zile, iar primii pacienți vor putea fi consultați în cursul serii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.