Taxele și impozitele din Timișoara pentru 2021, ajustate doar cu rata inflației....

Taxele și impozitele din Timișoara pentru 2021, ajustate doar cu rata inflației. Ajutor pentru industria ospitalității

0
DISTRIBUIȚI

Situația financiară a Primăriei Timișoara nu este foarte bună, a precizat Dominic Fritz, marți, care lucrează alături de echipa sa la proiectul de buget pentru anul 2021.

„Vom vedea o reducere a cheltuielilor de funcționare pentru că sunt prea mari, mai ales în raport cu cheltuielile de investiții și trebuie să întărim această secțiune pentru că Timișoara are nevoie majoră de investiții: școlile, spitalele, infrastructură de cultură, mobilitate urbană ș.am.d. Trebuie să ne uităm și la taxe și impozite, iar acolo unde avem acum probleme acute în economia locală să intervenim cu anumite facilități. Linia generală a fost să păstrăm nivelul taxelor și impozitelor locale acolo unde este cu o mică ajustare cu rata inflației. Am încercat să venim mai ales în sprijinul sectorului HORECA. Avem o reducere a impozitelor pentru clădiri nerezidențiale pentru afaceri care sunt afectate cu 50% pentru tot acest an și dacă va mai exista această posibilitate legală, pentru că baza este o hotărâre de Guvern, o să extindem și la anul această prevedere”, a spus, marți Dominic Fritz.

Primarul a mai precizat că a suspendat, deocamdată, procesul de supraimpozitare pentru clădiri neîngrijite pentru a pune la punct o procedură funcțională și legală.

„Am constatat că există peste 50 de taxe speciale locale, multe cerute de lege, și am încercat să le eliminăm pe cele care nu sunt necesare, sunt o birocrație în plus.


Am eliminat 12 taxe speciale, iar taxa pentru promovarea turistică în Timișoara o să fie eliminată de anul viitor, ceea ce înseamnă o valoare de 700.000 de lei încasați anul acesta. Această taxă trebuie și cheltuită pentru promovarea turismului, nu este în pușculița generală a orașului. Am văzut că în 2019 am încasat din taxa pentru promovarea turistică în Timișoara suma de două milioane de lei fără ca acești bani să fi fost cheltuiți pentru promovarea turismului, deci stau acolo în cont, la fel și banii din acest an. Acești aproape trei milioane de le o să îi folosim pentru o strategie bună de promovare a Timișoarei, care o să aducă mai mulți turiști când o să trecem de această pandemie”, a declarat primarul Timișoarei.

Dominic Fritz spune că a încercat să vină în sprijinul domeniului HORECA și a redus taxa pentru folosirea domeniului public pentru terase și restaurante la 10 bani metrul pătrat pe zi.

„Nu putem să reducem la zero taxa din motive legale, dar am redus-o la zece bani pe zi ca să încurajăm afacerile care acum în pandemie trebuie să își desfășoare activitatea afară, să umplem spațiul public cu viață”, a mai adăugat Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.