„Taxa pe paragină”, pusă pe pauză de Primăria Timișoara. Care este motivul

„Taxa pe paragină”, pusă pe pauză de Primăria Timișoara. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a anunțat astăzi că așa-zisa „taxă pe paragină”, adică supraimpozitarea cu până la 400% a clădirilor istorice cărora proprietarii nu le restaurează fațadele, nu va fi aplicată timp de un an, pentru că procedura este viciată, iar primăria a pierdut toate procesele care i-au fost intentate din acest motiv.

„În principiu este o idee pe care o susțin, dar din păcate procedura prin care s-au făcut aceste supraimpozitări este una viciată, iar primăria a fost dată în judecată în mai multe cazuri. În 2018, primăria a fost dată în judecată de 40 de ori, și a pierdut de 40 de ori.


În 2019 au fost 37 de procese, am pierdut 37. În 2020 până acum s-au încheiat 27 de procese, le-am pierdut pe toate, iar alte 20 sunt pe rol și presupun că o să le pierdem
. Asta înseamnă că această procedură prin care se face supraimpozitarea nu este legală și trebuie să o refacem. Asta înseamnă de asemenea că anul acesta nu voi propune consiliului local să emită aceste decizii de supraimpozitare, ca să punem la punct această procedură până anul viitor, dar și să dăm timp proprietarilor să lucreze la reabilitare. Vom reveni și cu facilități prin care să susținem aceste reabilitări, pentru că nu vrem doar să pedepsim dacă nu o faci, ci să sprijinim dacă o faci”, a spus noul edil-șef.

Acesta a mai anunțat și că în curând vor fi demarate procedurile pentru ocuparea unor posturi-cheie. „Zilele astea vom publica anunțul pentru postul de city manager, mai lucrez la detalii, pentru că vreau să fie foarte clar ce fel de profesionist caut ca administrator public al Timișoarei. În următoarele săptămâni și luni sunt mai multe posturi libere pe care le vom scoate la concurs, printre care cel de arhitect șef sau cel de șef al Poliției Locale. Trebuie să spun că am găsit și oameni profesioniști care deja sunt aici și aștept să lucrez și cu ei, a mai spus Dominic Fritz, care a menționat că se lucrează și la un sistem prin care certificatele de urbanism să fie emise online.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.