Timișorenii, invitați să intre online în atmosfera cartierului Elisabetin de altă data....

Timișorenii, invitați să intre online în atmosfera cartierului Elisabetin de altă data. Cum vă puteți înscrie

0
DISTRIBUIȚI

Timișorenii și nu numai vor avea parte, începând de vineri, 13 noiembrie, de o incursiune virtuală prin lumea Timișoarei de altădată, prin intermediul expoziției „Patrimoniul sub reflectoare. Cartierul Elisabetin și Netti dr. Diel – O lume într-un cufăr”, care îmbină poveștile cartierului cultural și istoric, ale etniilor și locuitorilor  săi, cu tehnologia secolului XXI. Expozițiile dedicate cartierului și aplicațiile online și mobile vor fi lansate în cadrul unui vernisaj virtual al expoziției, la ora 11,00, ale cărui gazde vor fi dr. ing. Diana Andone și conf. dr. ing. Florin Drăgan de la UPT, muzeograful Marius Cornea din partea Muzeului Național al Banatului și Simona Neumann, reprezentant al Asociației 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Inițiativa acestui proiect aparține Universității Politehnica Timișoara, prin centrul de eLearning și Centrul Multimedia, în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, fiind o componentă a programului cultural Timișoara Capitală Europeană a Culturii.


Dacă anul trecut „vedeta” proiectului a fost cartierul Iosefin, a venit acum rândul reconstituirii atmosferei de altădată din viața cotidiană a cartierului Elisabetin, redată în „Jurnal de familie” al prof. dr. Pia Brânzeu, în care sunt istorisite amintiri din perspectiva lui Netti dr. Diel.

Participanții sunt invitați să participe la un tur virtual al expoziției de la bastionul Theresia, cu exponate din perioada „Belle Époque” și din anii interbelici, care ilustrează viața cotidiană a vechii Timișoare, readusă la viață printr-o cină festivă din secolul al XIX-lea. La „masa lui Netti Diel” participă oameni de cultură din Elisabetinul de altădată, al căror dialog de epocă e relatat de Pia Brânzeu. Tot în cadrul vernisajului virtual, timișorenii pot descoperi expoziția stradală cu cele 16 panouri informative din Elisabetin, în cadrul căreia muzeografi de la Muzeul Național al Banatului vor prezenta locuri emblematice ale cartierului și detalii istorice mai puțin cunoscute despre clădiri de patrimoniu. Echiple Centrului eLearning și Centrului Multimedia vor prezenta componentele digitale ale proiectului.

Participarea este gratuită, iar înscrierile se fac completând acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.