Un milion de euro ascunși în ligheane și găleți de angajații de...

Un milion de euro ascunși în ligheane și găleți de angajații de la Permise și RAR din Suceava. Cât de mare era șpaga cerută pentru un permis

0
DISTRIBUIȚI

Procurorii anticorupție au descoperit aproape un milion de euro ascunși în găleți, ligheane și chiar în pereți, în timpul unor percheziții efectuate astăzi la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava, RAR, dar și la domiciliile angajaților.

Anchetatorii au făcut un nou pas în documentarea unui dosar care vizează fapte de corupție din perioada 2018-2020.


Potrivit Obiectiv de Suceava, pe lângă mita luată pentru permise, acțiunea vizează și o rețea de angajați de la Permise, RAR și polițiști care de ani de zile facilitează la Suceava înmatricularea mașinilor de lux furate din UE.

Mita pentru un permis era cuprinsă între 5.000 și 7.000 de euro, iar banii erau ținuți în ligheane și găleți, sau ascunși în pereți, spune aceeași sursă.

Acțiunea demarată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava vizează nouă instituții publice. Pe lângă Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conduceri și Înmatriculări Vehicule Suceava, anchetatorii au descins și la sediul Registrului Auto Român Suceava. De aici au fost ridicate mai multe documente care vor fi analizate de procurorii DNA Suceava.

În dimineața de joi, anchetatorii au descins, în total, în 67 de locații din București, Suceava, Botoșani, Neamț, Bacău și Bistrița.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.