USR PLUS și PNL, încă departe de alianță în Timiș. Cosmin Tabără:...

USR PLUS și PNL, încă departe de alianță în Timiș. Cosmin Tabără: „În consiliul local este o majoritate formată, din punctul meu de vedere, între USR și PSD”

1
DISTRIBUIȚI

Atât în ședința consiliului local de astăzi, cât și în declarațiile de după, USR PLUS și PNL au continuat „duelul” pe tema viceprimarilor și a vicepreședinților consiliului județean.

Pesedistul Radu Țoancă, intrat pentru un nou mandat în consiliul local, a criticat USR PLUS și PNL pentru tergiversarea problemei viceprimarilor de la Timișoara și a vicepreședinților de la Consiliul Județean Timiș. „Cei doi iubiți care și-au jurat iubire veșnică ne-au invitat la o nuntă, iar lucrurile sunt deja deteriorate. Îmi pare rău de Cosmin Tabără, care este un om de mare valoare. Domnule Fritz, nu puteți guverna fără PNL. În două luni, au fost rezolvate războaie intercontinentale și dvs. nu v-ați înțeles pentru patru lucruri, unul l-am rezolvat azi”, a transmis consilierul local Radu Țoancă de la PSD.

„Felicitări, Ruben, aștept să lucrăm împreună și vă mulțumesc că ați dat acest semnal de unanimitate. Vinovații pentru această situație penibilă nu se află în această sală. Noi, ca să putem guverna, avem nevoie de o majoritate stabilă. Abia aștept să îl votăm pe Cosmin Tabără ca viceprimar. Dar până nu știu care vor fi vicepreședinții la CJT, ce combinăreli se mai pot face după 6 decembrie, noi din păcate nu putem încheia un parteneriat la jumătate. Se poate vota mâine, poimâine, oricând, dar dacă nu avem încredere, aceste abțineri nu sunt voturi împreună. Avem nevoie de o majoritate stabilă nu doar în CLT ci și în CJT. L-am cunoscut pe Cosmin Tabără și este de o integritate absolută. Nu ar fi cinstit pentru cetățeni să închidem acum o jumătate de parteneriat și în 7,8 decembrie o altă jumătate”, a spus primarul Dominic Fritz după votul pentru viceprimari.

Dan Diaconu a precizat că este o zi tristă pentru PNL. „Din punctul de vedere al grupului PNL, lucrurile au fost clare încă înainte de vot, am spus onest și transparent că vom vota ambele variante de viceprimari pentru că suntem în Consiliul Local al municipiului Timișoara. Pe de altă parte, sunt surprins de rezultatul votului și nu am cum să nu fiu surprins pentru că astăzi, la toate voturile pe care le avem până acum și la voturile pe care le vom avea în continuare s-au indentificat fie unanimități, fie majorități, iar la votul pentru Cosmin Tabără și acolo, s-a identificat din păcate o majoritate, dar nu cea pe care ne-o doream cu toții aici, în Consiliul Local al municipiului Timișoara. Suntem mândri, cei opt membri ai grupului PNL că ne-am putut exprima votul pozitiv pentru domnul Cosmin Tabără”, a declarat consilierul local Dan Diaconu.

La ședința extraordinară a Consiliului Local a luat cuvântul și consilierul local Cosmin Tabără, care a ratat deocamdată șansa de a deveni viceprimar.


„Vreau să vă propun să mergem mai departe, nimeni nu trebuie să-și justifice votul, astăzi a votat fiecare partid. Noi, PNL, din punctul meu de vedere ne-am ținut promisiunea la care ne-am angajat, am venit cu o propunere și am susținut candidatul USR tocmai pentru a debloca această situație existentă în Timișoara deoarece cu toții ne confruntăm la ora actuală cu probleme grave și care trebuie rezolvate. Și țin să vă anunț că suntem în prag de iarnă, este posibil să vină zăpada, să vină frigul, sunt probleme la COLTERM, sunt probleme peste tot care trebuie rezolvate. Or noi nu putem să stăm în continuare și să așteptăm ce se întâmplă în alte localități sau la județ. Problema pentru care suntem noi aici, cu toții, este să rezolvăm problemele Timișoarei. Noi am întins mâna USR și am venit alături de dumneavoastră. Dumneavoastră ați avut o poziție pe care nu trebuie să o justificați în acest moment. Ce se va întâmpla în viitor, vom vedea”, a declarat Tabără.

După încheierea ședinței de consiliu local, primarul Fritz a spus: „Mulțumesc tuturor consilierilor locali care au dat un semnal de colaborare constructivă prin votul lor. După cu știți, așa cum am spus din 27 septembrie, noi vrem să facem o majoritate stabilă cu PNL atât în CLT cât și în CJT. Din păcate, domnul Nica nu s-a hotărât încă dacă vrea această majoritate și la CJT, nu doar la CLT. Noi așteptăm răspunsul lui, acesta este motivul pentru care azi nu am votat al doilea viceprimar, tocmai pentru că din start era clar că trebuie să avem un viceprimar USR PLUS și unul PNL la Timișoara, respectiv un vicepreședinte PNL și unul USR PLUS la consiliul județean. În momentul în care această înțelegere este semnată, atunci vom vota, eu abia aștept să avem și al doilea viceprimar”.

De cealaltă parte, liberalii au profitat de modul în care au fost votate propunerile de viceprimari pentru a acuza USR că se aliază cu PSD.

„În decursul acestor aproape două luni ni s-a spus în continuare că noi nu suntem deschiși la a forma această majoritate în consiliul local, lucru care astăzi a fost infirmat total, și s-a arătat foarte clar că USR-ul este cel care s-a opus formării acestei majorități, iar votul a arătat foarte clar apropierea USR-ului de PSD, prin cele 14 abțineri și două voturi împotrivă. Noi, așa cum am spus-o în permamență, ne-am apropiat de USR, am întins această mână, am venit astăzi, și prin urmare viceprimarul USR a fost ales cu voturile USR și ale noastre. Din păcate, declarațiile venite dinspre USR arată foarte clar că Timișoara nu este o problemă atât de stringentă la ora actuală, nu este teamă de zăpadă, nu este teamă de frig, nu este teamă de problemele care trebuie rezolvate în Timișoara, ci este doar o chestiune politică. Era momentul în care să ne dăm mâna cu toții și să ne apucăm de lucru. Nu s-a întâmplat asta, consiliul local merge în continuare cu un singur viceprimar și cu o majoritate formată la această oră, din punctul meu de vedere, între USR și PSD. Astăzi s-a făcut trimitere din nou la consiliul județean. Noi suntem aici în consiliul local al municipiului Timișoara și trebuie să rezolvăm problemele Timișoarei. Ce fac ceilalți la județ este problema lor și trebuie să reglementeze problema acolo. USR-ul nu poate condiționa alianța de la Timișoara de ceea ce se întâmplă în celelalte localități, pentru că problemele pe care noi am fost aleși să le rezolvăm sunt problemele Timișoarei”, a spus Cosmin Tabără la ieșirea din sala Capitol, unde a avut loc ședința de consiliu local.

1 COMENTARIU

  1. Pe Tabara asta il cheama de fapt si Amanar ca a luat si numele nevestei. Adica eu daca as avea o treaba cu viceprimarul, tre’ sa o intreb pe nevasta-sa daca e de acord

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.