Vicepreședinte USR Timiș: „Vom vota cu certitudine vicepreședintele PNL la consiliul județean”....

Vicepreședinte USR Timiș: „Vom vota cu certitudine vicepreședintele PNL la consiliul județean”. Ce spune despre o alianță cu PSD

1
DISTRIBUIȚI

Raoul Trifan, primul candidat pe lista USR PLUS Timiș pentru Senatul României, consideră că acuzele adresate alianței din care face parte cum că ar fi într-o alianță cu PSD sunt ridicole.

„Suntem atacați și din stânga, și din dreapta, pentru că suntem singurul partid care nu se înscrie în acel tipar de partid vechi desprins din fostul sistem FSN-ist. Vreau să spun din capul locului că nu avem cum să avem vreo alianță cu PSD, ar fi ridicol ca useriștii care au protestat în stradă, în frig și în ploaie, care au luptat la baionetă în Parlament împotriva lui Dragnea și a armatei lui de cozi de topor, acești oameni să fie în orice fel de înțelegere cu reprezentanții PSD nu cred că este ceva ce electoratul crede. Nu știu de ce PNL folosește această linie de atac împotriva noastră. M-aș fi așteptat de la ei mai degrabă să construiască și să meargă pe o campanie pozitivă, nu pe una negativă împotriva noastră”, a spus Trifan în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE.

Candidatul pentru Senat a spus aseară că, în ceea ce privește colaborarea locală dintre USR PLUS și PNL, speră că lucrurile se vor lămuri chiar astăzi. „Negocierile nu s-au finalizat. Pot să spun cu certitudine că Cristian Moș va fi propunerea noastră pentru vicepreședinte și pot să spun cu certitudine că vom vota vicepreședintele PNL la ședința CJT, și pe viceprimarul PNL la Timișoara atunci când domnul Nica se va hotărî în sfârșit să semneze acel protocol. Una este să vorbim de o alianță punctuală cu un partid sau altul, alta este să votezi pe proiecte care aduc lucruri bune pentru populație. De exemplu la Cenad, unde domnii din PNL n-au acuzat că am făcut alianță cu cine nu trebuie, primarul Andrei Tița a propus un viceprimar tot din USR PLUS, iar acesta a fost votat de consilierii din toate partidele, dar ei ne-au acuzat că l-a votat PSD-ul. În ideea în care vom ajunge să colaborăm cu PNL, iar eu sper să se întâmple chiar mâine (n.r. – astăzi), proiectele care vor ajunge la vot vor fi clar stabilite în urma acelui protocol dinainte negociat. Nu va mai fi ca pe vremea domnului Robu, când vor apărea proiecte peste noapte, iar consilierii erau doar niște mașini de apăsat butonul «da».


Nu putem să trecem în acel protocol absolut toate ideile pe care le-ar putea avea vreun consilier sau viceprimar sau primarul în următorii patru ani. Dar dacă ajungem într-o poziție în care colaborăm loial și nu căutăm să băgăm bețe în roate, sunt absolut convins că atunci consilierii vor putea colabora, mai ales că liberalii vor avea și ei un viceprimar”, este de părere Raoul Trifan.

„Soluția aceea în care trebuia să colaborăm chiar din 28 septembrie cu partenerii de la PNL, cu vicepreședinți CJT de la PNL și USR PLUS, și viceprimari la Timișoara la fel, era soluția naturală, care a fost dictată de electorat, iar eu mă așteptam să fie acceptată din prima secundă de către PNL. În realitate se pare că n-a fost chiar așa, domnii de la PNL au preferat să folosească acest construct în scop politic, a fost una dintre dezamăgirile mele. Sper că după ce trecem de aceste alegeri, poate chiar mâine, dacă se hotărăște domnul Nica, să reușim să fructificăm această colaborare și să punem în sfârșit ambele aparate administrative la treabă. Pentru că sunt foarte multe lucruri la care trebuie să lucrăm. Sunt proiectele pe termen scurt, care țin de contextul pandemic. Ați văzut, Dominic aproape în fiecare zi iese cu câte un proiect nou, dar l-ar ajuta dacă ar avea și viceprimarul PNL. Sunt proiectele pe termen mediu, pentru că și Timișoara și TImișul au niște probleme care trebuie rezolvate. Trebuie terminate centura, curățenia din Timișoara, spitalul municipal. Apoi sunt obiectivele pe termen lung, toate acele proiecte incluse în acel protocol pe care s-a negociat și care trebuie duse la bun sfârșit, pentru că fac parte din angajamentul pe care l-am luat în fața electoratului în alegeri”, a mai spus Raoul Trifan.

Conform unor surse politice, la întâlnirea de ieri dintre liderii PNL și Klaus Iohannis, președintele le-a transmis șefilor PNL să se pregătească pentru a guverna împrenă cu USR PLUS. „Mă bucur că președintele are maturitatea de a vedea că PNL și USR PLUS trebuie să colaboreze după 6 decembrie. Am văzut că unii lideri PNL nu sunt așa de deschiși spre această colaborare, preferă partenerii din familia europeană, PMP și UDMR. Este opțiunea lor personală. Noi știm că în viitoarea guvernare putem colabora în principal cu PNL, categoric nu se pune problema să colaborăm cu PSD, Pro România sau alte partide de stânga. Cred că este o direcție bună pe care domnul Iohannis trimite PNL-ul, dar colaborarea nu se poate face în orice condiții, una dintre ele fiind desființarea pensiilor speciale”, a declarat Raoul Trifan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.