Xiaomi Mi 10 Pro vs. Samsung Galaxy S20 Ultra – ce telefon...

Xiaomi Mi 10 Pro vs. Samsung Galaxy S20 Ultra – ce telefon să alegeți?

0
DISTRIBUIȚI

Dacă sunteți în căutarea unui mobil de ultimă generație care poate fi considerat premium, cu siguranță ați luat în considerare Xiaomi Mi 10 Pro și Samsung Galaxy S20 Ultra printre opțiunile dvs. Sunt, probabil, două dintre cele mai bune telefoane mobile pe care le-am putut întâlni în 2020, cu caracteristici care le fac de neegalat.

În acest articol, vom compara caracteristicile ambelor telefoane, pentru a determina cu adevărat care este cel mai bun dispozitiv. Vom scăpa de îndoieli și vom afla care este telefonul mobil ideal pentru dvs., în funcție de ceea ce aveți nevoie.

Design și ecrane

La ambele telefoane putem vedea că finisajele sunt probabil cele mai bune de pe piață, optând pentru sticlă ca material principal și adăugând aliaj de aluminiu pentru a le face rezistente și, în același timp, ușoare. Aspectul din spate se schimbă între cele două, deoarece Samsung optează pentru un model de cameră atipic, iar Xiaomi este ceva mai convențional cu lentile verticale. În față, aspectul este similar, schimbându-se doar poziția orificiului camerei din lateral în centru, la modelul Samsung. Samsung adaugă, de asemenea, rezistență IP68 pentru a proteja dispozitivul mobil împotriva apei și a prafului.

În ceea ce privește greutatea, S20 Ultra este oarecum mai greu, la 220 de grame, iar Mi 10 Ultra are 208 de grame, dar acest lucru este legat de baterie și dimensiuni.


Telefoanele împărtășesc tehnologia Amoled, deși ecranul Samsung este Dynamic AMOLED 2X și promite rezultate cinematografice. Rezoluția adaptivă a ecranului este, de asemenea, mai mare la Samsung, atinge 1440 x 3200 px, pe când Xiaomi Mi 10 Pro nu depășește Full HD +, ceea ce va fi suficient în majoritatea cazurilor. Densitatea pixelilor este mult mai mare la Samsung, cum este, de asemenea, și rata de reîmprospătare de 120Hz, spre deosebire de cei 90 Hz ai modelului Xiaomi.

Snapdragon vs Exynos

Legat de procesoare, pe de o parte avem cel mai puternic Xiaomi Mi 10 cu Snapdragon 865, care nu va prezenta dificultăți în niciun moment. Acesta vine însoțit de cea mai recentă tehnologie în memorie RAM de tip LPDDR5 și, de asemenea, în memoria de tip UFS 3.0. În acest caz, Xiaomi Mi 10 are ca opțiune versiunea 8GB RAM + 256GB memorie internă, fără opțiunea de a o extinde prin card SD.

La Samsung, avem un procesor diferit, Exynos 990, care ne va permite, de asemenea, o performanță de neegalat, împreună cu optimizarea sistemului Samsung. De asemenea, nu lipsesc nici cele mai noi tehnologii, cu opțiuni mai variate, în acest caz, de a alege între 12GB RAM împreună cu 128GB sau 256GB, extensibilă cu ajutorul unui card extern.

Camere foto

Camerele foto ale acestor telefoane sunt printre cele mai bune pe care le vom găsi pe piață, cele două modele împărțind 108 MP în senzorul principal. Al doilea obiectiv este unghiul larg, unde cei 20 MP ai lui Xiaomi depășesc cei 12 MP ai lui Samsung. Al treilea obiectiv este teleobiectivul cu care Samsung este de neegalat la distanțe mari, oferind 48 MP, un zoom digital de 100x și un zoom hibrid de 50x.

Baterie

Bateria este un alt punct cheie la care aceste două telefoane excelează. S20 Ultra are cea mai mare capacitate, cu cei 5.000 mAh care concurează cu cei 4.500 mAh ai modelului Xiaomi Mi 10. La încărcarea rapidă, cei 50W de la Xiaomi le sunt superiori celor 45W de la Samsung și amândouă au toate tehnologiile care permit conectarea wireless și încărcarea reverse.