250 de persoane confirmate pozitiv în Timiș și un focar nou de...

250 de persoane confirmate pozitiv în Timiș și un focar nou de coronavirus apărut în ultimele 24 de ore

0
DISTRIBUIȚI

Prefectura Timiș anunță că, în cursul zilei de joi, au fost carantinate, în județ, 353 persoane și au intrat în izolare alte 265 persoane.

Numărul de persoane confirmate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore este de 250. Localitățile unde au apărut cazuri noi sunt următoarele: Timișoara –148, Lugoj -12, Buziaș -1, Ciacova-2, Făget-7,  Jimbolia-2, Recaș-1, Sânnicolau Mare -2, Bethausen -3, Biled-3, Bogda-2, Boldur-1, Bucovăț -1, Cărpiniș – 3, Cenad – 1, Darova- 1, Dudeștii Noi -1, Dumbrăvița – 13, Fardea -1, Găvojdia-1, Ghiroda-5, Giarmata -2, Giera-1, Giroc- 12, Mosnita Noua- 2, Nădrag-1,  Pădureni -3, Parta -1, Pișchia-1, Remetea Mare -2, Săcălaz- 4, Șag-1,  Sânandrei -1, Sânmihaiu Român-4, Saravale-1,  Teremia Mare -1, Topolovățu Mare -1, Valcani-1.

Au fost efectuate 1.976 de teste. În această dimineață, erau internate 375 de persoane cu coronavirus, iar la ATI încă 61 de pacienți.

În ultimele 24 de ore, cinci cadre medicale au fost confirmate cu COVID-19. Șapte persoane au murit, ceea ce ridică numărul deceselor provocate de coronavirus în Timiș la 486 d ela debutul pandemiei.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, misiuni privind verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurilor de protecție individuale și respectarea măsurii de carantinare de către persoanelor aflate în locațiile declarate.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J Timiș, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate precum piețe, târguri, terase, dar și în mijloacele de transport în comun.

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Acțiunile de acest gen continuă zilnic în vederea conștientizării privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare.

Instituția Prefectului Județul Timiș le solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.


Respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!

Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și interacțiunea cu un număr mare de persoane, cum ar fi adunările publice, zone de trafic intens, zonele de recreere, locurile de joacă!

Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

Purtați masca de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați numărul 112 doar în caz de urgență.

Nu uitați că este în funcțiune și linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165, număr la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care au nevoie de informații sau au sesizări referitoare la infecția cu coronavirus sunt operaționalizate următoarele numere de telefon: Direcția de Sănătate Publică Timiș – 0770850736 – 0770849869.

 

DSP Timiș are 78 de anchete epidemiologice finalizate, în ultimele 24 de ore și alte 172 în curs de desfășurare.

 

15 focare sunt active și se află în supraveghere epidemiologică. Cel mai nou a apărut la o pensiune din Buziaș.

 

SPITALUL DE PSIHIATRIE JEBEL – 95 cazuri confirmate – Focar în supraveghere

CENTRUL DE PLASAMENT PENTRU COPII CU DIZABILITĂȚI RECAȘ  – 53 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

CĂMINUL PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE JIMBOLIA- 44 cazuri confirmate – Focar în supraveghere

CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REABILITARE NEUROPSIHIATRICĂ PENTRU COPII LUGOJ – 49 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

CENTRUL DE ÎNGRIJIRE ȘI ASISTENȚĂ CIACOVA– 53 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

CĂMINUL PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE „INOCENȚIU KLEIN” TIMIȘOARA – 45 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

CĂMIN PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE LUGOJ – 28 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REABILITARE NEUROPSIHIATRICĂ  NR.2 LUGOJ – 16 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

SPITALUL ORĂȘENESC JIMBOLIA- 14 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

CĂMIN PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE TIMIȘOARA – 59 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

COMPLEXUL DE SERVICII „SF.FRANCISC” TIMIȘOARA – 14 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

SPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ PENTRU COPII „LOUIS ȚURCANU” TIMIȘOARA – 17 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

CĂMIN PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE SĂCĂLAZ – 54 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

SPITALUL ORĂȘENESC DETA- 6 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

PENSIUNE PRIVATĂ BUZIAȘ – 8 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.