Druckerii au continuat munca lui Moş Crăciun şi în pandemie. Copii şi...

Druckerii au continuat munca lui Moş Crăciun şi în pandemie. Copii şi familii din trei localităţi bănăţene, ajutate de suporteri

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Politehnica Timişoara / Facebook

Deşi 2020 a fost un an „pandemic”, suporterii timişoreni din AST Druckeria, voluntari şi alte asociaţii partenere, s-au străduit să vină în sprijinul mai multor familii cu probleme financiare. Acţiunea de Crăciun cu numărul 11 a însemnat sprijin pentru nu mai puţin de 150 de copii din comuna timişeană Biled, dar şi un ajutor consistent pentru familii şi copii din localităţile cărăşene Şoşdea şi Măureni.

Primăria Biled a fost cea care a solicitat în acest an greu prima sprijinul suporterilor alb-violeţi. Fanii nu s-au dezminţit şi au venit în sprijinul copiilor, unii dintre ei cu cerințe educaționale speciale (CES) și handicap. Acţiunea din acest an, deşi mai limitată din cauza restricţilor, a fost una la care oamenii de bine au răspuns peste aşteptări. Astfel că au mai rămas daruri şi pentru copii din alte localităţi, chiar dintr-un alt judeţ. Fanii voluntari au ajuns şi la zece familii şi 33 de copii din satele Şoşdea şi Măureni din Caraş-Severin. Micuţii s-au bucurat de dulciuri, jucării, haine, alimente şi rechizite sau alte materiale necesare la şcoală în această perioadă dificilă, precum monitoare sau laptop-uri.

„În ciuda situaţiei pandemice, am dorit mult să ducem tradiţia Acţiunii de Crăciun mai departe.


Şi, cu ajutorul suporterilor polişti, am reusit si-n al 11-lea an să aducem bucurie copiilor şi puţină linişte pentru câteva familii din Măureni şi Șoșdea. Cu această ocazie vreau să mulţumesc pentru ajutor fostului nostru jucător, actualmente primarul comunei Măureni – Brian Filimon, Danielei Tomescu si lui Bogdan Cuc, din Biled, Alexandrei Timar şi asociaţiei Îngeri pentru suflet, precum şi asociatiei T4U, din Regatul Unit. De asemenea, vreau să mulţumesc tuturor care au donat zilele acestea, iar la final vreau să mulţumesc foarte mult voluntariilor din Druckeria şi Peluza Sud Timișoara, sunt mândru că fac parte din această comunitate şi sunt convins că împreună putem realiza multe lucruri frumoase. Crăciun fericit şi un an nou cu sănătate tuturor!”, a declarat Adrian Sereţan, secretar AST Druckeria.

În primii zece ani Acțiunea de Crăciun a însemnat 83 de sate vizitate, 650 de familii și peste 1.500 copii care au primit cadouri din partea „spiriduşilor” viola. Se speră astfel ca Acţiunea din 2021 să fie una mai amplă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.