Alfred Simonis, „provocare” pentru Marilen Pirtea: La rectorat și-a dat demisia ca...

Alfred Simonis, „provocare” pentru Marilen Pirtea: La rectorat și-a dat demisia ca să nu aibă mandat complet, să facă la fel și în Parlament

0
DISTRIBUIȚI

Parlamentarii USR PLUS și PSD au anunțat că își vor da demisia înainte de completarea mandatului, pentru a nu putea cere ulterior pensia specială. Alfred Simonis, deputat și președinte al PSD Timiș, i-a cerut și lui Marilen Pirtea, deputat PNL și rector al Universității de vest, să facă același lucru, chiar dacă parlamentarii liberali nu s-au raliat acestei idei.

„Singurul parlamentar de Timiș aflat la primul mandat este domnul Marilen Pirtea, și el candidat pentru un nou mandat, e singurul care nu a anunțat că demisionează pentru a nu primi pensia specială. Într-adevăr, am auzit acest argument, care poate părea rezonabil, că de ce ne dăm demisia, că era simplu să nu faci cerere pentru pensie. Corect, dar cererea o faci la împlinirea vârstei de 65 de ani, când poți beneficia de pensie. Ori eu ce ar trebui să cred, că cei care nu își dau demisia astăzi ne promit că nu vor face cerere peste 30 de ani? Nu, eu dându-mi demisia în ultima zi, și dacă vreau să mai fac cerere n-o să mai pot, pentru că nu am mandat plin. I-am cerut domnului Pirtea mai devreme, în conferință de presă, dar nu am primit niciun răspuns până la ora asta. Să înțeleg că nu dorește să renunțe la pensia specială? Până le eliminăm prin lege, pentru că va trebui să facem asta.


Domnul Pirtea a demisionat de două ori în ultima săptămână de mandat de rector, pentru că dacă ai două mandate pline nu poți candida pentru al treilea. Deci are practica demisiei pe ultima sută de metri. Eu cer PNL Timiș, domnului Nica, să urmeze exemplul meu și al celorlalți colegi, pentru că nu mă interesează ce fac cei de la Vaslui. Eu am pretenția de la contracandidații mei din Timiș să facă un minim gest de bun simți, să demisioneze din Parlament domnul Pirtea”, a spus Simonis în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE.

Șeful filialei social-democrate a comentat și pe marginea redeschiderii sălilor de fitness cu două zile înainte de alegerile parlamentare. „Nu l-am văzut pe domnul Nica să fie supărat atunci când doamna Oneț, singurul prefect din țară, membru de vază al PNL, deși și-a dat demisia, pentru că nu poate fi membră de partid, a implementat închiderea sălilor de sport. Dar a fost supărat acum, înainte de alegeri, când și-a dat seama că sunt niște oameni supărați și a anunțat că le deschide”, este de părere Alfred Simonis.

„Este incredibil că cele două partide care împreună au 70% în Timiș nu au reușit să se înțeleagă, la peste două luni de la alegeri. În continuare sunt mânați de interese de grup, financiare, nu am altă explicație pentru faptul că domnii Fritz, Moș și Nica nu s-au înțeles până acum pe funcțiile de viceprimar și vicepreședinți la CJT. Nu-mi explic, decât prin imaturitate, iresponsabilitate, pentru că aceste instituții sunt implicate direct în lupta cu COVID 19. Au în subordine spitale, școli, aveau nevoie de aparat complet de luptă și nu de interese, mai puțină politică, mai multă administrație”, a mai spus Simonis, care candidează pentru un nou mandat de deputat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.