Alin Nica despre prioritățile CJT: „E absurd, în secolul XXI, încă să...

Alin Nica despre prioritățile CJT: „E absurd, în secolul XXI, încă să mai plimbăm hârtii și mape între birouri”

0
DISTRIBUIȚI

Președintele administrației județene intenționează să atragă cât mai multe fonduri europene prin proiecte temeinic pregătite. De asemenea, Alin Nica și-a mai propus să digitalizeze instituția pe care o conduce. Liderul CJT a vorbit despre acestea zilele trecute, în cadrul emisiunii „De la om la om”, difuzată de Radio Timişoara.

„Prioritățile sunt multe, în primul rând fondurile europene, să reușim să pregătim portofoliul de proiecte pentru noul exercițiu financiar european, să reușim să finalizăm proiectele începute pentru că avem multe proiecte care sunt acum în lucru și sunt foarte importante pentru Timișoara și timișoreni.


Aș menționa, de asemenea, digitalizarea instituției fiindcă e absurd, în secolul XXI, încă să mai plimbăm hârtii și mape între birouri. Acest lucru ne face să pierdem din eficiență pentru că electronic informația circulă mult mai repede decât pe calea hârtiilor și am putea să eficientizăm mult mai mult activitatea Consiliului Județean dacă am reuși să digitalizăm rapid instituția”, a precizat Alin Nica.

Președintele CJ Timiș a mai precizat că, de asemenea, relația cu cetățeanul, prin digitalizare, va fi ușurată.

„Oamenii nu mai trebuie să piardă ore întregi la birouri, pe holuri sau să stea la ghișee să plătească o taxă. Digitalizând administrația publică locală și Consiliul Județean putem să ușurăm și povara aceasta de pe umerii cetățenilor. Pe lângă acestea, mai sunt prioritare eficientizarea aparatului administrativ și punerea lui în concordanță cu viziunea pe care o avem pentru dezvoltarea județului. Va trebui redimensionat Compartimentul de fonduri europene pentru a face față presiunii tot mai mari pe măsură ce vom depune tot mai multe proiecte cu fonduri europene. De asemenea, pe partea de relații externe dorim să reînnodăm acele conexiuni pe care noi le-am avut, tradițional, de-a lungul timpului și va trebui să încercăm să recâștigăm încrederea partenerilor noștri atât europeni cât și din restul lumii”, a declarat Alin Nica la Radio Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.