Alin Nica după alegerea vicepreședinților CJT: „Mă bucur că s-a făcut”. Când...

Alin Nica după alegerea vicepreședinților CJT: „Mă bucur că s-a făcut”. Când va fi votat viceprimarul PNL al Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

„Va trebui să am o discuție cu fiecare dintre ei, să vedem care sunt atribuțiile care îi pun în valoare cel mai mult și să convenim asupra modului de lucru pe viitor”, a declarat liderul Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, după alegerea vicepreședinților instituției.

Întrebat dacă acest lucru nu se putea face mai repede, având în vedere că au trecut trei luni de la alegeri, Nica a răspuns: „Mă bucur că s-a făcut. Întotdeauna trebuie să vedem partea plină a paharului și eu zic că lucrurile făcute temeinic sunt făcute să dureze, cele făcute pe grabă au destinul de a eșua.


Eu am încredere că această alianță pe care am pecetluit-o astăzi va fi pentru patru ani de zile. Ne așteaptă patru ani în care trebuie să dovedim, avem convergențe și cu nivelul național, avem toate argumentele să performăm. Suntem o echipă tânără și mă voi baza pe energia lor în a concretiza programele politice ale celor două formațiuni în interesul timișenilor. Sunt convins că și la Primăria Timișoara imediat ce se va putea se va organiza o ședință a Consiliului Local și se va alege și celălalt viceprimar din partea PNL. Inclusiv acolo va fi o echipă care va face treabă bună pentru timișoreni fiind practic garanția unei coaliții de anvergură de dreapta, care să pună în practică proiectele noului primar și să continue proiectele administrației liberale din ultimii opt ani”.

În ceea ce privește o eventuală negociere cu cei de la Pro România pentru susținerea acestei majorități PNL – USR PLUS, Alin Nica a precizat că singura negociere purtată a fost cu partenerii de la USR PLUS. „Orice vot suplimentar este binevenit, bine primit și colegii de la Pro România sunt parteneri cu care noi vom lucra în cadrul Consiliului Județean și suntem deschiși la o colaborare cu toate forțele politice din CJT în interesul timișenilor”, a mai precizat Alin Nica.

Noul vicepreședinte al CJ Timiș, Cristian Moș, a spus că alegerea viitorului viceprimar PNL al Timișoarei va avea loc probabil în 2021. „Am reușit să facem alianța la nivelul județului, iar USR PLUS va guverna împreună cu PNL la nivel de județ, ca și la nivel național, și inclusiv la nivelul Timișoarei. Primarul Dominic Fritz ca convoca o ședință de consilu local în care va alege viceprimarul. Din câte am discutat cu Dominic, după rezultatul de la CJT el va convoca ședința, dar durează câteva zile procedura, astfel că va fi probabil săptămâna viitoare. Problema la consilul local este că un ales al PSD a mers în Senat și nu este validat încă înlocuitorul”, a spus Cristian Moș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.