Alin Nica: „Știu cum să mă feresc de pupincuriști, îi miros de...

Alin Nica: „Știu cum să mă feresc de pupincuriști, îi miros de la distanță”. Când se votează noua organigramă a CJT

1
DISTRIBUIȚI

Președintele Consiliului Județean Timiș și lider interimar al PNL Timiș, Alin Nica, a precizat marți seara că dacă nu ar fi fost alegerile parlamentare, negocierile pentru guvernarea locală cu USR s-ar fi derulat mai bine și mai rapid.

„Alegerile au viciat negocierile pentru că punctul de pornire al tensiunilor au fost atacurile unui coleg de coaliție care au fost injuste la adresa noastră. La ședința de la Consiliul Județean nu a fost niciun fel de bâlbâială, am spus că aștept de la partenerii noștri din USR să vină cu propuneri concrete în sensul de a progresa în ceea ce privește negocierile pe județ. Nicăieri unde au primari, USR nu a dorit să facă alianță cu noi, ceea ce e un pic ciudat pentru că atunci când te aliezi două partide te aliezi de sus până jos, nu doar pe bucăți, nu doar unde îți convine. Acest lucru ni s-a părut ciudat, am crezut că este vorba de rea-credință, dar mai apoi am constatat că este vorba despre neputință. Liderii nu controlează filialele locale în USR PLUS și de aici greutatea lor de a impune o direcție. E o altfel de construcție, nu e o chestie negativă neapărat, dar din acest punct de vedere nu rezonează cu dorința noastră de a face alianță peste tot”, a declarat, Alin Nica la emisiunea Pressalert LIVE.

Întrebat dacă pandemia va influența rezultatul votului, liderul liberal al CJT a precizat că acesta va avea un impact.

„Pandemia și gestiunea pandemiei e clar că afectează pe toată lumea, fie că suntem oameni politici sau simpli cetățeni.


Guvernul, prin măsurile pe care le-a luat, a făcut ceea ce trebuie, nu ceea ce dă bine ca să-și conserve scorul electoral. Suntem pe un început de pantă descendentă, pe care trebuie să o consolidăm”, a spus Alin Nica marți seara.

Referitor la închiderea piețelor, președintele interimar al PNL Timiș a declarat că lumea s-a lămurit că nu se închide nicio piață, ci doar acele spații unde nu sunt condiții de prevenire ale îmbolnăvirilor.

În ceea ce privește proiectele majore care vin de la Guvern, Nica a amintit o parte dintre ele: stadionul și sala polivalentă, continuarea centurii ocolitoare a Timișoarei, calea ferată de medie viteză Arad-Timișoara, breteaua Timișoara-aeroport, cele două terminale de plecări și sosiri de la Aeroportul Internațional Timișoara. La toate acestea se vor adăuga zeci de milioane de euro pentru proiectul Capitală Culturală.

Întrebat dacă a avut parte de interacțiuni cu anumiți lingăi de când a preluat funcția de președinte la Consiliul Județean, Alin Nica a dat următorul răspuns: „Am o experiență de 16 ani ca primar și știu cum să mă feresc de pupincuriști, îi miros de la distanță și nu am nicio rezervă în a-i respinge”. Nica a recunoscut că deja a mirosit câțiva.

În ceea ce privește restructurarea Organigramei administrației județene, Alin Nica a spus: „Noua organigramă intenționăm să o adoptăm la începutul anului viitor. Evident, organigrama e strâns legată și de bugetul pe care îl vom avea, de strategia pe care o vom realiza în ceea ce privește personalul. Momentan, suntem în evaluarea personalului și în realocarea lui către direcțiile pe care noi le avem în vedere a le dezvolta în viitor. De exemplu, ne-am propus să atragem cât mai multe fonduri europene, de aceea va trebuie să întărim acel serviciu care se ocupă de scrierea și implementarea proiectului.”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.