ASU Politehnica a încheiat anul cu un eşec în derby-ul cu Rapid....

ASU Politehnica a încheiat anul cu un eşec în derby-ul cu Rapid. Dan Alexa: „Îmi pare rău, pentru că ultima impresie rămâne”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Sebastian Tătaru

Alb-violeţii au suferit primul şi ultimul eşec într-un meci oficial pe teren propriu în 2020. Anul nu a fost încheiat de ASU Politehnica aşa cum şi-ar fi dorit suflarea alb-violetă, după un 0-2 cinic cu „fraţii” de la Rapid. Giuleştenii au punctat devreme pe „Ştiinţa” şi au stabilit scorul final înaintea pauzei. Nici acest joc nu a fost ferit de probleme de arbitraj.

Oaspeţii puteau suferit o eliminare încă din minutul 3, când Costin a sărit cu cotul asupra lui Codrea, într-un duel aerian. Arbitrul Mihai Amorăriţei, din Câmpina, se pregătea să-l sancţioenze drastic (eliminare!) pe giuleştean, când aproape toţi jucătorii lui Nicolae Grigore au sărit în jurul „centralului” şi… au reuşit să-l înduplece, vinovatului fiindu-i arătat doar avertisment, în condiţiile în care mijlocaşul bănăţenilor zăcea încă întins pe teren. Peste doar trei minute, Codrea a şi trimis neobişnuit de imprecis cu capul în corner, fază care a dus la un carambol în careu, de care a profitat fundaşul Dandea, acesta marcând în dreapta lui Hindrich, cu toată opoziţia portarului-junior.

ASU Poli a avut apoi posesia, în mod covărşitor, dar degeaba. În minutul 24 mingea l-a izbit în braţ pe Jorza, în propriul careu, dar jocul a continuat. Iar peste un sfert de oră, la una dintre rarele şanse ale bucureştenilor, s-a făcut 0-2. O centrare a lui Sefer a surprins defensiva timişoreană iar la colţul lung, celălalt stopper giuleştean, R. Crişan a înscris cu capul, fază la care din nou Hindrich a atins balonul, dar insuficient de hotărât pentru a respinge.

În repriza a doua direcţia atacurilor a fost tot mai mult spre poarta lui Drăghia. Dar centrările alb-violeţilor au fost de cele mai multe ori imprecise în careul supraaglomerat. Rapidiştii puteau de altfel să mai dea o lovitură, când Sefer (54), a şutat pe jos din interiorul careului, fază la care tânărul împrumutat de la CFR Cluj a avut un reflex bun. Dan Alexa a făcut trei schimbări deodată şi ASU Poli a consumat pentru prima dată toate schimbările admise în pandemie, încă din minutul 75. Deşi nou intraţii au adus un plus, nu a fost suficient nici măcar pentru un gol. Popovici (75), cu un şut peste poartă şi Mera (min. 79 şi 82), ambele cu capul, au fost cele mai notabile şanse la un gol.

ASU Poli a căzut pe 5, cu 24 de puncte, fiind depăşită chiar de giuleşteni, care au urcat pe 3, cu 26, tot din 14 jocuri disputate. Timişorenii mai au o săptămână de antrenamente înainte de vacanţa de iarnă iar primul joc oficial noul an, în februarie 2021, va fi tot acasă, cu Gloria Buzău.

ASU Politehnica: Hindrich – D. Radu (57, Jurj), Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – Munteanu (70, S. Popovici), Coadă (57, Manea), Codrea (75, Casado), Ivanovici – Axente, Plazonja (57, Ignea). Pe bancă: Deronja – B. Vasile, D. Andrei, S. Iosif. Antrenor: Dan Alexa

Rapid: Drăghia – I.


Voicu (cpt.), Dandea, R. Crişan (71, Nastos), Goge – Jorza, R. Costin, Pănoiu (62, R. Ilie) – Sefer (71, Fică), Bălan (84, Al. Pop), Hlistei (84, Drăghiceanu). Pe bancă: Ciucurescu – Leasă, Georgescu, Dulca. Antrenor: Nicolae Grigore.

Dan Alexa: „Am început de la 0-1”

Antrenorul lui ASU Politehnica era dezamăgit că jucătorii săi s-au despărţit de un 2020 altfel bun, cu un eşec. „Din păcate am început meciul de la 0-1, am primit gol pe o nesincronizare, un gol foarte uşor. Ne-a surprins acea minge în careu, au fost două bâlbâieli. Mingea a sărit la Dandea şi a înscris. Apoi, am pus presiune pe Rapid, am avut foarte multe cornere, foarte multe lovituri libere din jurul careului… Apoi a fost încă o fază fixă în urma căreia Rapidul a reuşit să ne dea gol. Lucruri cu care nu ne-am mai confruntat aici. Din păcate o înfrângere în ultimul joc. Le-am spus jucătorilor că îmi pare rău pentru ei, că ultima impresie rămâne de foarte multe ori. Ei nu merită lucrul ăsta, au făcut un sezon fantastic şi pentru tot ce s-a întâmplat anul acesta îi felicit (…) Nu vreau să comentez arbitrajul, sunt supărat că am început de la 0-1. Era un meci împotriva Rapidului, nu ai voie să începi aşa”, a declarat Dan Alexa.

„Mai e o săptămână de antrenamente, pentru noi e important să ne consolidăm clubul. Am mai spus-o. Suntem pe poziţie de play-off, ne-am atins obiectivul până în iarnă. Mai trebuie să aducem doi-trei jucători, maxim, pentru că ştiţi foarte bine situaţia bugetului nostru… şi trebuie să gândim foarte bine fiecare mişcare pentru că putem avea o primăvară foarte bună”, a precizat antrenorul alb-violeţilor.

Pentru Nicolae Grigore, noul antrenor al Rapidului, a fost un debut fericit de… „Moş Nicolae”. „Mă bucur, pentru mine, pentru jucători, şi pentru că am reuşit să-i alinăm suferinţa preşedintelui nostru Andrei Nicolescu, care ieri şi-a înmormântat tatăl şi seara a ţinut să fie alături de noi, alături de mine la debut. A simţit că pentru mine e un moment important şi de la înmormântarea tatălui său a venit direct la noi în cantonament. Şi pentru asta ţin să-i mulţumesc public… Din punct de vedere al jocului, a fost un meci de luptă, nu foarte spectaculos. Pentru că şi suprafaţa terenului nu a permis asta. Am reuşit să ne adaptăm la ce înseamnă teren, la ce înseamnă modul de joc al Politehnicii Timişoara, o echipă foarte bună, cu jucători şi antrenor de Liga I, o echipă care va avea un cuvânt greu de spus în lupta pentru promovare”, a spus şi Nicolae Grigore.

Atât ASU Poli, cât şi Rapid, au purtat tricouri speciale pentru acest meci, care după finalul întâlnirii au intrat într-o licitaţi online, fondurile strânse vor merge la Organizaţia Salvaţi Copiii Filiala Timişoara. Cei care doresc să liciteze, o pot face prin intermediul link-ului următor: bit.ly/LicitatieSalvatiCopiii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.